Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Népszerűbb az egészségbiztosítás, ha a munkaadó fizeti

A magyar lakosság 37 százalékát érdekli az olyan egészségbiztosítás, amely áthidalja a várakozást, az ellátási körülményeket, valamint az orvos-beteg kommunikáció hiányát, de az igény kétharmadra nő, ha a magánbiztosítás díját a munkaadó fizeti - közölte az Union Biztosító, felmérésének eredményét az MTI-vel.

images

images

Az első esetben az alacsonyabb keresetű munkavállalók néhány ezer, míg a magasabb keresetűek 10-20 ezer forintot fizetnének a biztosításért. A második eset pedig azért került előtérbe, mert januártól a munkaadók - a cafetéria keretében - adó- és járulékmentesen köthetnek egészségbiztosítást a munkavállalóikra.

A már ilyen termékkel a piacon lévő biztosítók néhány száz szerződésről számoltak be, de megjegyezték, hogy a munkaadói szerződéskötés hatása csak jövőre jelentkezik. A cégek a cafetériát ősszel tervezik, márpedig az egészségbiztosítás beillesztése ebbe a keretbe csak a múlt év végén történt meg.

Az Union Biztosító reprezentatív felmérése szerint a munkavállalók az étkezési utalvány után, a második helyen szeretnék igénybe venni az egészségbiztosítást. A munkavállalók 55-60 százaléka elvárja, hogy a munkaadójuk ezt adja is meg számukra.

Szakorvoshoz évente 2-3 alakalommal fordulnak az emberek. A megkérdezettek 96 százaléka az állami szakrendelőt keresi fel, 63 százalékuk eddig csak ilyenben járt. A maradék 37 százalék magán szakorvost is felkeres, ebből 5 százalék csak magán szakrendelésre jár.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter