Megjelent: 13 hónapja

Norbi: update - a hamis kakaóscsiga és az önértékelés csapdái

Nem a nőkkel van a baj. A nők nagyon is sokat dolgoznak az önértékelésükön. Többet, mint a férfiak. Jobban is állnak vele, annak ellenére, hogy nem épp egy egyenlőségelvű, felvilágosult társadalomban élünk. És nem is a férfiakkal van a baj. Vagyis: van velük baj, de inkább nekik van bajuk magukkal, a kóros teljesítménykényszerrel. Az igazi baj a hitelességgel van, írja Mihalik Judit a HR Blogon.

Mert mindannyian bábozunk

Eljátsszuk, hogy fontosak vagyunk: rohanunk, nehogy kiderüljön, nincs dolgunk. Mert akinek nincs dolga, az dologtalan, aki nem lelkes, az lelketlen, aki kelletlen, az nem kell. Azt is eljátsszuk, hogy rendben vagyunk magunkkal, életünkkel. Csodás szelfiken mosolyogunk a világba, miközben cifrán nyomorúságos magányban éljük az életünket, vagy szabadnak hazudott, de valójában az elköteleződést és elfogadást teljességgel nélkülöző kapcsolatokban, érzelmi sivárságban, egy nárcisztikus ember mellett, vagy inkább alatt. Azt is, hogy a gyerek rendben van (honnan tudnánk, nem áll szóba velünk), azt is, hogy pont ezt az életet akartuk, ezt a munkát, ezt az életcélt.

Kevés az önmagával igazán hitelesen rendben lévő ember.

Azt tanultuk, hogy a sebezhetőség szégyen, és a tökéletlenség a vesztesek billogja. Még panaszkodó nemzet vagyunk, de már tanuljuk az elfojtást.

Amikor egy ehhez hasonló eset felkavarja az állóvizet, valójában ezek a hangok szólalnak meg bennünk. Felelőst keresünk, mert a világ zűrzavaros és álnok, ezért igazán megérdemlünk néha egy kis vigaszt, mondjuk egy tripla profiterolt.

Egy olyan társadalomban, ahol az emberek rendben vannak magukkal, ahol az önértékelésük és önbecsülésük nem relatív, hanem abszolút, mert belülről fakad, ott egy ilyen elszólás, bármennyire is vérlázító, csendes mosolygást sem vált ki. Hiszen, aki mondta, az a közbeszédet tekintve: senki. Egy ügyes, rámenős és valószínűleg nagy munkabírású, mélyről jött ember, aki nem túl tanult, nem is túl kifinomult. Valószínűleg mondott már ennél cifrábbat is, csak mi épp nem hallottuk.

Folytatás a HR Blogon.

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter