Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 10 hónapja

Nyelvi coaching? Az meg mi?

A nyelvoktatás éppen divatos alternatívája? A hagyományos nyelvtanulással kudarcot vallott nyelvtanulók mentőöve? Sokakban merülhetnek fel ezek a kérdések, jogosan. Fontos leszögezni: a nyelvi coaching nem helyettesíti a nyelvtanulási folyamatot, hanem kiegészíti, erősíti, kíséri azt. Beszámoló a 2018. márciusában megrendezett Nyelvi coaching ma - aktuális körkép című szakmai eseményről.

„Azért ülünk ma itt, hogy fel se merüljön, hogy egy nyelvtanuló azt érezze, el van már könyvelve: nekem ez úgysem megy, ehhez én nem értek...” Az esemény egyik előadója, Koncsag Réka éppen arra mutat rá, ami a nyelvi coaching létjogosultságát adja: miben tudja ez a módszer legfőképpen segíteni a nyelvtanulási folymatot. Sok tanuló küzd ugyanis azzal, hogy nem tud kitörni az örökös újrakezdő szerepéből, elveszítette a motivációját, esetleg folyamatosan időzavarban van, kevés az önbizalma, félénk, gátlásos, reményvesztett. A nyelvi coaching többek között ezekre a problémákra nyújt valódi megoldást.

A ma Magyarországon dolgozó nyelvi coachok színe-java azzal a céllal vett részt a Nyelvi coaching ma - aktuális körkép című szakmai fórumon, hogy népszerűsítsék a nyelvi coachingot, és erősítsék annak jelenlétét a nyelvi szolgáltatások piacán. Hogy mennyire (nem) ismert a nyelvi coaching a tréningpiacon és a nyelvtanulók körében, illetve milyen ellenállásba ütközik gyakran a nyelvtanárok részéről - erre hívta fel a figyelmet Buzásné Mokos Boglárka ACC is az esemény bevezető előadásában.

A nyelvi coachingról dióhéjban:
A nyelvi coaching egy izgalmas, bizalmon és partneri viszonyon alapuló folyamat. Működik minden korosztállyal, de elsősorban 10+-os, önmagát már jól ismerő, reflektálni tudó nyelvtanulókkal hatékony igazán. Fontos együttgondolkodás, értékteremtés történik a coaching folyamat során, hiszen a kimenet nem egy konkrét igeidő elsajátítása, hanem az, hogy a nyelvtanuló ráébred, mennyi lehetőséggel élhet például egy-egy idegen nyelvű munkahelyi helyzetben, és hogyan tud ezeknél a kihívásoknál a leghatékonyabban helyt állni.


Azonban mivel foglalkozik pontosan egy nyelvi coach? Miben közös, illetve miben tér el a munkája egy nyelvtanárétól vagy trénerétől? - vette át a szót Kovács Gabriella ACC. Meglátása szerint szinte minden nyelvtanárban ott lakozik a coach is, kérdés, hogy mennyire tudatosan van jelen, illetve mennyire képes nyitni az újdonságok felé, és elszakadni a hagyományos tanárszereptől a nagyobb hatékonyság érdekében.

A nyelvi coaching egyik nyilvánvaló eltérése a hagyományos nyelvoktatástól az, hogy itt nincs kötött tematika, sem fix anyagok. Egy nyelvi coach kreatív, személyre szabott eszköztárral dolgozik az együtttanulási folyamat során. Hogy pontosan milyennel - ezt a kérdéskört járta körbe Kovács Beáta nyelvi coach. Példaként a helyes tanulástechnikát, időgazdálkodást, SMART célkitűzést, korlátozó hiedelmeink feloldását mutatta be, de szó esett a képek, szókártyák, feladatlapok coaching eszközzé válásáról is, hogy ezzel is rávilágítson egy fontos dologra: van élet a tankönyvekre épülő egyéni vagy csoportos nyelvtanuláson túl is.

Természetesen a nyelvi coaching sem korlátozódik kizárólag egyéni folyamatokra, hanem megvalósulhat team vagy csoportos coaching formájában is. De mi a team coaching hozzáadott értéke, ami ezt a prémium szolgáltatást megkülönbözteti a hagyományos, csoportos nyelvtanfolyamoktól? A passzív tananyagbefogadás helyett készség- és a munkahelyi kompetenciák fejlesztésén van a hangsúly, amit közösségi élményként élnek meg a coacheek - foglalta össze Csender Anikó nyelvi coach. Mindeközben a coacheek olyan „járulékos” képességei is fejlődnek, mint a kooperáció, problémamegoldás és konstruktív visszajelzés adása egymás számára.

Alapvetően is fontos meghatározni, hogy mi az a többlet, amivel egy nyelvi coach rendelkezik. Vagy csak egy új címkét aggatunk egy régi bőröndre? Milyen jellemző problémákat, elakadásokat támogathat a nyelvi coaching?

Az esemény utolsó részében a résztvevők a nyelvi coaching körüli, gyakran felmerülő kérdésekre keresték a lehetséges válaszokat Bilski Veronika World Café vezetői támogatásával. A nyelvi coaching alkalmas lehet az önismeret, a személyiség fejlesztésére, új szemléletmód kialakítására magánéletbeli és szakmai területeken, illetve az önálló tanulás készségének fejlesztésére is. A résztvevők egyöntetűen időszerűnek és fontosnak tartják a nyelvi coaching mint szakma elfogadtatását a nyelvtanári és coach közösségben egyaránt. Ezért szorgalmazzák a jelenlétet a köztudatban, és a szakma képviseletét.

A nyelvtanulók számára a nyelvi coaching tehát valóban jelenthet egy új, értékes alternatívát, egy szemléletet, amivel közelebb kerülhetnek céljaikhoz. A nyelvi coaching iránt érdeklődő szakmabeliek számára is sok lehetőség van már a piacon: létezik akkreditált nyelvi coach képzés, illetve a nyelvtanároknak alapozó és haladó nyelvi coaching szemléletű tréningek is elérhetőek. Szerencsére egyre több tanár és tréner érdeklődik a képzések iránt, és ezzel együtt egyre nagyobb szükség van a további együttműködésre, fejlődésre, workshopok megrendezésére. Izgalmas, átmeneti, egyértelműen keresésfókuszú időszak az idei év a nyelvi coachok szakmai közösségének. Ez az esemény megadta a pozitív alaphangot, és bizakodó légkört teremtett az erre fogékony nyelvi szolgáltatók és tréning cégek körében. A cél, hogy a jövőben a nyelvi coaching értékét mind a vállalati, mind a lakossági ügyfélkör felismerje és keresse.

Kovács Gabriella ACC és Csender Anikó nyelvi coachok

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos sztrájk bénítja Belgiumot

Minden szektorra kiterjedő, általános sztrájk bénítja szerdán Belgiumot, amely már reggel nagy fennakadásokat okozott Brüsszelben és az ország más... Teljes cikk

Sztrájk miatt teljesen leáll a légiközlekedés Belgiumban

Teljesen leáll a légiközlekedés szerdán Belgiumban az országos sztrájk miatt, amelyhez a légiforgalmi irányítók is csatlakoztak. Budapesti járatok... Teljes cikk

Nincs megegyezés a TEVA-nál

Magasabb bérekért demonstráltak a debreceni TEVA gyógyszergyár munkavállalói, miközben a gyárban megkezdődtek a bértárgyalások a szakszervezet és... Teljes cikk

Felfüggesztett börtönre ítélték a kollégáit mérgező pécsi ápolónőt

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és... Teljes cikk

A Suzuki az üzemi tanácsot tekinti megfelelő fórumnak

A Magyar Suzuki Zrt. álláspontja szerint a munkavállalók és a munkáltató közti egyeztetéshez az üzemi tanács megfelelő fórum. A vállalat a... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár