Megjelent: 2 hónapja

Nyugdíjas munkavállaló

Saját jogú nyugdíjas munkavállalóról akkor beszélünk, amikor valaki öregségi nyugdíjat kap, vagy a nők, akik 40 munkaviszony után kedvezményes nyugellátásban részesülnek, és emellett munkaviszonyuk is van.

Munkaviszonyban álló saját jogú nyugdíjasnak nem kell a jövedelme után természetbeni egészségbiztosítási járulékot (4%) és nyugdíjjárulékot (10%) fizetnie. A nyugdíjas munkavállalónak csak személyi jövedelemadót (15%) kell fizetnie jövedelme után.

A munkáltatónak pedig a nyugdíjas munkavállalónak kifizetett bér után nem kell szociáls hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetnie.

A nyugdíjas munkavállalót is be kell jelentenie a munkáltatónak a NAV felé.

Használja Nyugdíjkalkulátorunkat és Nyugdíj-szövetkezeti kalkulátorunkat.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter