Megjelent: 14 éve

Önismereti tréninget tartott a Trenkwalder-Multiman Kft. a BME állásbörzéjén

Napjainkban egyre több fiatal számára nyilvánvaló az állásbörzéken való részvétel szükségessége. Erre hívják fel a figyelmet pályaválasztási tanácsadók, ismert fejvadászok és a munkaerőpiac meghatározó szereplői, maguk a munkaadó cégek is. Az állásbörzéken nem csak az álláskeresőknek van lehetőségük tájékozódni a kiállító cégekről vagy az aktuális álláslehetőségekről; ezek az események a résztvevő cégek számára is fontos információértékkel bírnak: a cégek képviselői megismerkedhetnek a következő generáció szakembereivel, illetve nem utolsó sorban erősíthetik, vonzóvá tehetik nevüket az álláskeresők körében. Az állásbörze tehát mindig kiemelt jelentőségű fórum: itt találkozik a munkaerő-piaci kereslet és kínálat.

A Budapesti Műszaki Egyetem állásbörzéjének szervezői évről évre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hallgatóknak, érdeklődőknek lehetőségük nyíljon a kiállító cégekkel való ismerkedésen túl részt venni a legkülönbözőbb egyéni, illetve szakmai igényeket kielégítő, a karriertervezéssel összefüggő előadásokon, tréningeken. A BME felkérésére a Trenkwalder-Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft. munkatársai már a 2007-es tavaszi állásbörzén is tartottak önismereti tréninget, és a nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a szervezők az őszi rendezvényre is a cég szakembereit kérték fel a tréning megtartására.

A tréninget megelőzően az érdeklődőknek le kellett adni jelentkezéseiket a HÖK irodájában, s ezt követően, rendhagyó módon 15 résztvevőnek lehetősége volt arra, hogy kitöltse a CPI (California Psychological Inventory) személyiség-kérdőívet, melyet a Trenkwalder-Multiman Kft. pszichológus munkatársai értékeltek ki, majd készítettek ezek alapján írásos jellemzést, melyet a tréningen kaptak kézhez a résztvevők. A CPI a mai napig népszerű és gyakran használt személyiségteszt a munkaadók körében, és előszeretettel alkalmazzák olyan személyiségvonások feltérképezésére, mint a szociabilitás, az extraverzió, az önérvényesítés, vezetői készségek, rugalmasság, intellektuális hatékonyság stb.

A korábbi tréning tapasztalatai alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatalok részéről nagy az igény az önismeretre. Nagyon fontos a hallgatók számára az, hogy kapjanak visszajelzést, megerősítést arról, mennyire helytálló az önmagukról alkotott képük, van-e különbség abban, ahogyan ők látják magukat, és ahogyan mások látják őket. Egy állásbörzén az érdeklődés központjában a következő kérdések állnak elsősorban: milyen igényeik, elképzeléseik vannak munkaadók és állások tekintetében a fiataloknak napjainkban, milyen tapasztalataik vannak az álláskeresést illetően, miért gondolják hasznosnak az önismereti tréninget; mik lehetnek kidomborítandó erősségeik vagy fejlesztendő területeik egy állásinterjún, hogyan segíthet egy önismereti tréning a pályaválasztásban?

A Trenkwalder-Multiman Kft. munkatársai a résztvevők önismeretének fejlesztése mellett az álláskeresők számára nélkülözhetetlen munkaerő-piaci információk ismertetésére is egyaránt fókuszáltak. A trénerek célja az volt, hogy a hallgatók képességeikkel, érdeklődésükkel, korlátaikkal és lehetőségeikkel összhangban magabiztosan lépjenek be a munka világába.

A tréninget két pszichológus, Bicsánszky Kata és Preiszinger András, valamint egy pszichológus gyakornok, Keresztény Ágnes vezette, a Trenkwalder-Multiman Kft. HR-tanácsadási üzletágának tapasztalt munkatársai. A résztvevők között voltak hallgatók a gazdaságtudományi, a villamosmérnöki, a közlekedésmérnöki, építőmérnöki és gépészmérnöki karokról egyaránt - összesen 30 fő. Csupán az egyik csoport töltötte ki előzetesen a kérdőívet, az ő esetükben az önismereti gyakorlatok tematikája szorosan kapcsolódott a CPI kulcsfaktoraihoz (szociális készségek, teljesítmény-motiváció, önelfogadás stb.).

Kövecses András, a BME karrier irodájának munkatársa meglepődéssel tapasztalta, hogy egy-két egyszerű feladaton keresztül ilyen rövid idő alatt is erősödhet az önbizalom, hiszen azok is beszéltek a végén személyes terveikről, akik az elején zárkózottak és csendesek voltak. "A társaság is nyitottnak bizonyult, így nem kellett a trénernek a beszélgetés fonalát kérdésekkel továbbvinnie. Összességében teljesen elégedett vagyok, mind szervezői, mind résztvevői oldalról."

P. László, a másik tréningcsoport résztvevője arról számolt be, hogy nem tudja, hogy mikor, de egy idő után tudatosan kezdte figyelni saját és mások viselkedését. "Volt néhány kiegészítő tárgyam, amit az egyetemen vettem fel, úgymint érveléstechnika, ami jellemzően a logikáról szólt, majd a meggyőzéstechnika, ami sokkal inkább az emberekben lezajló folyamatokról szólt (és néhány egyéb, ami inkább csak érintette ezt a témakört). Az ott hallottak természetesen nagyon érdekeltek, bosszantott is, hogy meg tudtak engem is vezetni és ekkor vált tényleg tudatossá a dolog - azóta minden lehetőséget próbálok megragadni. Különösen a bemelegítő-ismerkedős játék tetszett a Trenkwalder-Multiman tréningben, teljesen jól működött, és valahogy egyszerűbben hatott, mint amiket eddig láttam. Nem kellett gondolkozni, nem kellett magunkat kifejezni, alapfunkciók működtek csak, és így is képes volt elérni, hogy utána megváltoztassa az ott lévők egymáshoz való viszonyát. Ez nagyon tetszett!"

T. Zoltán szintén nagy jelentőséget tulajdonít az önismeretnek, és nemcsak a magánéletben, hanem az álláskeresésben is. "Azért választottam az önismereti tréninget, mert fontosnak tartom, hogy az ember jól ismerje önmagát. Többször vettem észre magamon és másokon is, hogy egy-egy fontos dolog, amit nem tisztázunk le magunkban, vagy nem figyelünk meg önmagukon, akár évekig, vagy évtizedekig akadályozhatja a boldogságunkat, érvényesülésünket. Az álláskeresésnek kellő önismeret nélkül nekivágni szerintem olyan, mint a Paris-Dakaron elindulni térkép nélkül egy olyan autóval, amit nem ismersz: nagyon bizonytalan, hogy hol kötsz ki a végén. A Trenkwalder-Multiman tréningjében jónak tartottam azt, hogy olyan helyzetet teremtettetek, amiben az emberek őszintén és nyitottan viselkedhettek. Bár sejtettem, hogy ilyen van, de mégis meglepődtem, amikor azt tapasztaltam, hogy ilyen helyzetben a belül hasonló emberek milyen gyorsan megtalálják egymást."

A tréninget követő visszajelzések alapján a résztvevők elégedettek voltak mind a tartalommal, mind a gyakorlatokkal. Egyértelműen tudatosult a hallgatók körében az önismeret célja és szerepe, hiszen az önismeretet nem sajátíthatják el az egyetemi órákon, ugyanakkor a tanulságok, tapasztalatok éppen olyan fontosak lehetnek egy állásinterjún, mint a szakmai ismeretek. A kialakult kapcsolat minden bizonnyal folytatódik majd a jövőben is, hiszen a tanácsadó cég állásajánlatokkal és személyes tanácsadással vár minden álláskeresőt.

Bicsánszky Kata
személyzeti tanácsadó
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megerősítette és átformálta a vezetői szerepet a világjárvány

Mesterséges intelligenciával üzemelő coachok jönnek, krízisálló gondolkodásmódok mennek, ami viszont nem változott, az a vezető szerepe és... Teljes cikk

Talent acquisition: így találd meg a tehetségeket az új normálisban

Komoly kihívás vár 2021-ben is a hiring menedzserekre, akiknek minél zökkenőmentesebb jelöltélményt kell biztosítaniuk, új digitális eszközök,... Teljes cikk

Így változtak január 1-től a felnőttképzési rendszer szabályai

Értelmező tájékoztatót adott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium a felnőttképzési rendszer szabályváltozásairól. Mi a belső... Teljes cikk