Megjelent: 7 hónapja

Projektmunka fázisai

A szervezeten belül működő projektfolyamatnak meghatározott fázisai vannak, melyek szabályozottságának követésével a projektcél elérése biztosítható, s az esetleges sikertelenség kiküszöbölhető.

images

A projekt első, kezdeményező szakaszában (1) körvonalazódik az elérendő cél, megfogalmazásra kerülnek az elvárások és az igények, majd megvalósíthatósági tanulmány készül a projekt tényleges tartalmáról.

Ezután a definiálási folyamat (2) zajlik, melyben kitűzésre kerülnek a célok, a sikerkritériumok; sor kerül a főbb feladatok és a szükséges erőforrások specializálására.

A projekt tervezési (3) szakaszában készülnek el a feladatlebontások, az időterv, a kommunikációs terv, a kockázati tényezők elemzése. Meghatározásra kerülnek a teljes folyamat mérföldkövei.

A végrehajtási szakasz (4) a feladatok folyamatos elvégzése mellett magában foglalja a projekt monitoringját, az ellenőrzési pontok kontrollját, a változáskezelést.

A projekt záró, értékelő (5) részében folyik a záródokumentumok elkészítése, lezáró értekezletek /prezentációk tartása, a tapasztalatok összegzése, valamint az utókövetés, karbantartás.

  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter