kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Projektmunka fázisai

A szervezeten belül működő projektfolyamatnak meghatározott fázisai vannak, melyek szabályozottságának követésével a projektcél elérése biztosítható, s az esetleges sikertelenség kiküszöbölhető.

A projektmunka fázisainak ismerete segít a projektmenedzsereknek és a projektcsapatoknak hatékonyan irányítani és végrehajtani a projekteket, valamint elkerülni vagy kezelni a lehetséges problémákat és kockázatokat. A projektmunka fázisai nem csak a projekt életciklusának szakaszait jelölik ki, hanem a projektben érintett szereplők feladatait, felelősségeit és döntéseit is meghatározzák.

A projektmunka szakaszai:

A projekt első, kezdeményező szakaszában (1) körvonalazódik az elérendő cél, megfogalmazásra kerülnek az elvárások és az igények, majd megvalósíthatósági tanulmány készül a projekt tényleges tartalmáról.

Ezután a definiálási folyamat (2) zajlik, melyben kitűzésre kerülnek a célok, a sikerkritériumok; sor kerül a főbb feladatok és a szükséges erőforrások specializálására.

A projekt tervezési (3) szakaszában készülnek el a feladatlebontások, az időterv, a kommunikációs terv, a kockázati tényezők elemzése. Meghatározásra kerülnek a teljes folyamat mérföldkövei.

A végrehajtási szakasz (4) a feladatok folyamatos elvégzése mellett magában foglalja a projekt monitoringját, az ellenőrzési pontok kontrollját, a változáskezelést.

A projekt záró, értékelő (5) részében folyik a záródokumentumok elkészítése, lezáró értekezletek /prezentációk tartása, a tapasztalatok összegzése, valamint az utókövetés, karbantartás.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek