Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Szorosabb együttműködésben a visegrádi országok foglalkoztatási szolgálatai

A négy visegrádi ország összehangolja foglalkoztatási szolgálatainak tevékenységét, hogy teljesíteni tudják a EU 2020 stratégia célkitűzéseit, amelynek egyik témaköre a fiatalok képzése és munkavállalása.

A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - szándéknyilatkozatot írtak alá, hogy az Európa 2020 stratégia célkitűzéseinek elérése érdekében megerősítik az állami foglalkoztatási szolgálatok közötti együttműködést, közölte a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH).

A szorosabb együttműködés és a kötelezettségek közé tartozik az Ifjúsági Garancia Program bevezetése és az EURES hálózat megújulása is.

A magyar V4 elnökség kiemelt témaköre a foglalkoztatás. A fiatalok foglalkoztatása az Európai Unió összes tagállamában meghatározó jelentőségű kérdés, az Európa 2020 stratégia az ifjúság képzésének és foglalkoztathatóságának javítását célzó átfogó szakpolitikai kezdeményezéseket vezetett be.

A fókusz a képesség- és készségfejlesztés, a szakképzés és a pályaorientáció, valamint az informatikai eszközök fejlesztése területén van. Az EURES megújítása során közös cél, hogy erősödjön a határokon átnyúló munkaerő-mobilitáshoz, valamint a munkáltatók és az álláskeresők részére nyújtott egyéni igényekhez igazodó tanácsadás és tájékoztatás színvonala.
Follow hrportal_hu on Twitter