Megjelent: 4 éve

Többet ér egy szimpatikus Facebook-profil, mint a motivációs levél?

Fellélegezhetnek az álláskeresők. Egy friss tanulmány szerint ugyanis a motivációs levél akár teljesen mellőzhető lenne, mivel jobb esetben simán felesleges, rosszabb esetben kifejezetten káros lehet - írja a Bloomberg alapján az Index.

images

A chicagói Addison Group tanácsadócég által megkérdezett 505 menedzser 18 százaléka tartja hasznosnak a motivációs levelet. A vezetők 74 százaléka szerint a kiválasztás legfontosabb része a személyes interjú, amin nincs is mit csodálkozni.

Az Index által idézett cikk szerint a motivációs levelek többsége klisés, és nem ad plusz információt az önéletrajzhoz. Egy jól megírt motivációs levél ugyan javíthat az esélyeinken, de eleve nehéz egyedit alkotni a műfajban. Ráadásul sok múlik a HR-es ízlésén. A kutatás arra jutott, hogy a legtöbbet a rosszul megválasztott betűtípuson bukhatunk, a menedzserek 55 százaléka ezt nevezte meg a motivációs levelek fő hiányosságaként.

A fiatalabb menedzserek körében valamivel népszerűbbek a motivációs levelek, mint idősebb társaiknál, de közülük is csak 23 százalék tartja fontosnak.

Ugyanakkor a haladóbb, fiatalosabb cégeknél terjednek az újfajta elvárások a jelentkezők felé, ilyen például a pályázó által készített videó. Továbbá épp a fiatalabb vezetők ellenőrzik előszeretettel az álláskeresők közösségi média-profiljait is. A cikk szerin ezért egy szimpatikus Facebook-profillal valószínűleg többet nyerhetünk, mint egy igényes motivációs levéllel.

Bloomberg/Index
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter