Szerző: Berta László
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Többet kereshetnek a futárok a Sendee-vel

A Sendee rendszerébe olyanok jelentkeztek elsősorban, akik profi futárnak tekinthetők, hosszú távon azonban számítanak a részmunkaidőben, másodállásban belépőkre, a diákokra, és azokra, akik két állás között keresnének pénzt.

images

NEXONtime munkaidő-menedzsment rendszer

Az egyetlen valóban integrált rendszer Magyarországon: teljes körű megoldás a munkaidő-tervezéstől a bérszámfejtésig. Mérhetővé teszi a munkavállalók teljesítményét, kiszűri az erőforrás-gazdálkodási problémákat, így csökkenthetővé válnak a túlóraköltségek. biztonságos, elegáns beléptető rendszer dolgozói és vezetői önkiszolgáló felületek rugalmas beosztás-tervezés munkaidő-keretes foglalkoztatás támogatása


További információ

Aki Budapesten lakik, elképzelhető, hogy már rendelt ételt olyan futártól, aki a Sendee futárküldő rendszerét használja. Bő hónapja tart a tesztidőszak, amelyben először Budapest belvárosában szerződtek le éttermekkel, mert úgy tartják, hogy egyszerűbb a városmagból kiindulva haladniuk.

A rendszer alapja az, hogy egy futár több étteremmel van kapcsolatban, és persze fordítva. A Sendee lényege, hogy mindig az a futár kap megbízást az étel kiszállítására, akit a rendszer a legközelebb érzékel az adott étteremhez. Bár a szolgáltatás teljesen digitalizált, azonban vannak ügyfélszolgálatos munkatársak is, mert az ügyfélkezelésben szükség van a munkájukra.

A fejlesztők arra törekszenek, hogy minél gyorsabbak legyen a kiszállítás. Felmérésük szerint Budapesten ma 40-45 perc az átlagos kiszállítási idő, azt azonban korainak tartották, hogy konkrét számot mondjanak arra, mennyire lesznek képesek leszorítani ezt. Az időnyerés eredménye az lehet, hogy:

- a futárok ideje jobban ki lesz használva, nem lesz üresben állás, vagyis több pénzt kereshetnek,

- ezzel lehetségessé válhat, hogy szűkebb rádiuszon belül teljesítsék a megrendeléseket, mint ha például egyetlen étteremnek dolgoznának, s így az idő mellett üzemanyagot spórolva csökkentik a járműveik károsanyag-kibocsátását.

Nem küldik el az amatőröket

Azt mondják, hogy az ágazat fehérítéséhez azzal járulnak hozzá, hogy csak adószámmal rendelkező futárok lehetnek az alvállalkozóik, akik - a most általánosan megfigyelhetőnél nagyobb eséllyel - adózni fognak a munkájukból szerzett jövedelem után, kivéve persze a borravalót, ami őket illeti meg. Erkölcsi bizonyítványt kérnek tőlük, és ellenőrzik, hogy megvan-e a szállításra használt járművek műszaki engedélye. A Sendee-nél figyelmet fordítanak arra, hogy a közlekedésre és a viselkedésre, társalgásra vonatkozó magatartási elvárásoknak is megfeleljenek a velük dolgozó futárok.

Sendee
A csatlakozáshoz, egy a Sendee rendszerének használatához alkalmas android operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefon szükséges. Rendszerhasználati díjat azonban nem kell fizetniük a futároknak, mert az az éttermek befizetéseiből áll össze.

A futárok toborzásával kapcsolatban Szőke Gergő, a Sendee operációs igazgatója elmondta, hogy egy találkozóból áll. A Sendee 10-12 fős csapatában többen rendelkeznek vezetői tapasztalattal és HR ismeretekkel, ezért nem idegen tőlük az interjú szituáció. Az elsők között olyanok jelentkeztek, akik profi futárnak tekinthetők, vagyis ebből élnek, hosszú távon azonban olyanokra is számítanak, akik részmunkaidőben, másodállásban lépnének be, diákok, vagy két állás között szeretnének pénzt keresni.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Többet kereshetnek a futárok a Sendee-vel
2. oldal - Szabadon oszthatják be az idejüket
Follow hrportal_hu on Twitter