Megjelent: 4 hónapja

Tolmács, ingyenes bankszámla, krízisvonal - Rengeteg felajánlás érkezik az ukrán menekülteknek

Az Ukrajnában zajló háború miatt az ENSZ legfrissebb becslése szerint eddig több mint másfél millióan hagyták el az országot. Cégek, egészségügyi és oktatási intézmények is segítenek a menekülteknek. Az elmúlt napokban is számtalan felajánlás érkezett.

Az Egis Gyógyszergyár több mint 100 millió forint értékű humanitárius segítséget ajánlott fel Ukrajnában elérhető gyógyszerkészleteiből.

Az Egis-csoport ukrajnai képviseleténél foglalkoztatott több mint száz emberről, valamint családtagjaikról is igyekeznek gondoskodni. Biztosítják a kapcsolattartást és a Magyarországra érkező munkatársakat és családtagjaikat, eddig csaknem 70 embert a cég Zamárdiban található üdülőjében fogadja és teljes ellátást nyújt nekik. Az Egis minden érkező kollégát, illetve családtagot anyagi segítségben is részesít.

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi ambulanciával, Lelki Krízis Gyermekambulanciával és ingyenesen hívható zöld számmal segíti a menekültek betegellátását.

Az Ukrajnából érkezett, egészségügyi ellátásra szoruló gyermekeket a hét minden napján 0-24 óráig fogadják, a +36 80 200 223-as telefonszámon pedig sürgősségi forródrótot nyitottak, amely egész nap ingyenesen hívható a gyermekegészségügyi ellátással kapcsolatban felmerülő kérdések esetén. A kommunikációt szükség esetén ukrán tolmács segíti.

A +36 30 44 34 751-es telefonszámon elérhető Lelki Krízis Gyermekambulancián külön specialisták segítik a háború és az otthon elhagyásával járó stressz, valamint a veszteségek és a gyász feldolgozását.

Zavartalan a gyógyszer, vér, vérplazma, infúzió, egyéb segédanyagok pótlása, a szükséges orvostechnikai eszközök biztosítása, valamint felkészültek az ukrán gyógyszerkészítményeket helyettesítő magyarországi gyógyszerek azonosítására - közölte az intézmény.

A humanitárius segítségnyújtásban segíteni szándékozók a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány 16200182-00067427-es számlaszámára utalhatnak.

Az Erste Csoport egy-egy millió euróval támogatja partnerszervezetein, a Caritason és a Vöröskereszten keresztül az ukrajnai háború menekültjeit, rászorultjait. A román leánybank, a BCR emellett 100 ezer eurót adományozott a Save the Children, a Vöröskereszt és a román kormány hasonló célú kezdeményezéseinek. A cseh és a szlovák alapítványok 400 ezer eurót adományoztak, illetve 50 ezer eurót a Caritasnak és a helyi "Človek v ohrození" (Emberek veszélyben) alapítványnak.

Az Erste Bank Hungary és munkatársai eddig több mint 50 ezer eurót adományoztak Ukrajna és lakossága megsegítésére. Mindezek mellett az Erste Alapítvány egymillió eurós költségvetési keretet biztosít Ukrajna lakosságának akut és középtávú segélyezésére.

Az Erste Csoport a George-ban, digitális banki platformján adományozási funkcióval is támogat kiválasztott segélyszervezeteket, és az Erste Csoport számláiról minden Ukrajnába irányuló sikeres fizetés ingyenesen teljesíthető. Az esetlegesen felmerülő díjakat az átutalás után visszatérítik a számlatulajdonosnak. Az Erste egyes leánybankjai Kelet-Közép-Európában ingyenes számlákat is biztosítanak az ukrán menekülteknek a pénzellátás és az átutalások megkönnyítése érdekében.

A K&H Csoport a K&H Egészséges Társadalomért Alapítványon keresztül összesen 25 millió forint azonnali támogatást nyújt öt humanitárius szervezetnek, azaz öt-öt millió forintot juttat: a Magyar Vöröskeresztnek, a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, az Ökumenikus Segélyszervezetnek és az UNICEF-nek.

A K&H munkatársai is ajánlhatnak fel támogatást a háború miatt rászorulóknak, a befolyó összeget pedig a pénzintézet megduplázza, és eljuttatja a fenti humanitárius szervezetek részére.

Emellett a K&H-nál lakossági ügyfelek részére vezetett bankszámláról Ukrajnába, valamint a K&H-nál lakossági, illetve vállalati ügyfelek részére vezetett számláról a humanitárius segítségnyújtásban kiemelt szerepet vállaló segélyszervezetek felé indított utalások banki díját az utalást követő naptári hónap 10. napjáig visszatéríti.

Az Auchan Magyarország többféle gyűjtéssel is segít: anyagilag, önkéntes munkával és gyűjtés szervezésével, amihez többféle módon is csatlakozhatnak a vásárlók.

Március 9-étől az online rendelők kétféle adománycsomagot is választhatnak a Magyar Vöröskereszt számára, amelyeket a szervezet közvetlenül a bajba jutottak között oszt szét. Az egyik csomaggal, ami többek között babaételt, pelenkát, cumisüveget tartalmaz, a legkisebbeken lehet segíteni, az élelmiszercsomagba pedig olyan könnyen elfogyasztható termékek kerültek, mint az ásványvíz, üdítő, abonett, nápolyi, poharas leves, májkrém. 

A Bizalomkártyával rendelkező vásárlók a vásárlásaik után kapott Bizalompontjaikat március 10-étől, csütörtöktől ajánlhatják fel a Magyar Vöröskeresztnek, akik ebből meg tudják venni azokat a termékeket, amelyekre a gyorsan változó krízishelyzetben éppen a legnagyobb szükség van. A gyűjtést a vállalat indítja 10 millió Bizalomponttal, azaz 5 millió forinttal, ehhez csatlakozhatnak a vásárlók a Bizalomkártya felületen könnyen és gyorsan kivitelezhető digitális adományozással, amelynek működését a korábbi sikeres akciókból már jól ismerhetik.  

Ezen a hétvégén (március 11. és 13. között) áruházi gyűjtést is rendeznek a 18 Auchan hipermarketben. A kihelyezett gyűjtőpontokon összegyűlt adományokat szintén a Magyar Vöröskereszt viszi el oda, ahol a leginkább szükség van rájuk. Miután a Magyar Vöröskereszt munkatársai rendkívül leterheltek a menekültek ellátása miatt, ezúttal az áruházi gyűjtésben az Auchan Magyarország munkatársai vesznek részt önkéntesként. 

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) adománygyűjtése során összesen 4,246 millió forint gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közösségének megsegítésére egy jótékonysági esten. Fellépett többek között Miklósa Erika, a Magyar Állami Operaház Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Érdemes művésze, Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsaművész, Kokas Dóra csellóművész és férje, Maxim Rysanov nemzetközi hírű brácsaművész. 

Fotó: Az ukrán-orosz háború elől Ukrajnábál menekülő emberek a beregsurányi általános iskola tornatermében a segítségponton 2022. március 8-án. MTI/Balázs Attila

 

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Íme, a Companies for the Future Award díjazottjai!

A 35 éves Joint Venture Szövetség (JVSZ) idén első alkalommal szervezte meg a Companies for the Future Awardot. A díjátadó gálán közép- és... Teljes cikk

Fenntarthatósági vállalkozói szemléletformáló programot indít az MKIK és a KPMG

Az MKIK Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás programja hazai kkv-k számára teszi lehetővé a fenntarthatóság mindennapi vállalati... Teljes cikk

Ingyenes magyar fejlesztésű online platform is segíti az Ukrajnából menekülőket

A HelpHUB-on lakhatás, munkavállalás, egészségügy, oktatás és egyéb releváns témákban böngészhetnek a magyar cégek, szervezetek és... Teljes cikk

Facebook