Megjelent: 2 hete

Új év, új munka?

Az év végi összegzés és az év eleji tervezgetések apropóján sokan karrierünkből is mérleget vonunk. Ha úgy érzed, nem okoz örömet a munkád, és talán itt az ideje váltani, gondold át ezt az 5 dolgot, mielőtt beadod a felmondásod. A Fenntartható HR blogon Mucsi Boglárka írása.

images

images

SAD vagyis seasonal affective disorder, téli depresszió

A napsütés hiánya, a borongós-hideg idő, a szokottnál is kevesebb mozgás mindannyiunk hangulatára hatással van. Azok számára, akik érzékenyebbek rá, ez az időszak különösen megterhelő, és az általános rossz közérzetük miatt a munkahelyi problémákat is nehezebben élik meg.

Ha felfedezed magadon a tüneteket: kedvetlenséget, fáradtságot, netán étvágytalanságot, fordulj mielőbb szakemberhez. Anélkül, hogy orvosi tanácsokat akarnék adni: akár egy D-vitamin kúra is rengeteget segíthet abban, hogy javuljon a kedélyállapotod, és ennek óriási jelentősége van abban, hogyan éled meg a mindennapokat. Ha egészséges vagy, talán más színben látod a karrieredet is!

Év eleji fáradtság

Sok szó esik az év eleji friss lendületről, és motiváló tervek kitűzéséről, az igazság azonban az, hogy az ünnepek után legtöbbünknek jópár napra szüksége van ahhoz, hogy visszarázódjon a régi kerékvágásba. Ez teljesen normális - az ünnepek előtt az év végi hajtás, otthoni készülődés, majd a karácsonyi családi programok, no és a kiadós ebédek és sűrű koccintások nemhogy energiát adtak volna, inkább kissé kifárasztottak bennünket.

A január valójában még az előző év kipihenéséről szól, ne vonj le messzemenő következtetéseket abból, ha ilyenkor éppen csak pislákol benned a lelkesedés. Adj magadnak néhány hetet, hogy újra felvedd a fordulatszámot!

Folytatás a HR Blogon.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter