Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Új oktatási szakszervezet alakulhat

Mintegy száz általános és középiskolai igazgató, igazgatóhelyettes határozta el, hogy Oktatási Vezetők Szakszervezete néven új érdekvédelmi szervezetet hoznak létre - közölte a Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója.

Az iskolaigazgató azzal indokolta a már meglévő pedagógusszakszervezetek mellett az új tömörülés létrehozását, hogy vezetői feladataik ellátása során sokszor érezik egyedül, kiszolgáltatottan magukat. Mint mondta, úgy érzik érdekeiket nem védi, nem képviseli senki, a kollégák és a fenntartók elvárásai között feszülő ellentmondást gyakran nem tudják feloldani.

"Ezért érezzük szükségét annak, hogy igazgatók, igazgatóhelyettesek, tagiskola-vezetők, gazdasági vezetők összefogjunk és egymást is támogatva képviseljük szakmai és szociális érdekeinket" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében. A dokumentum szerint a megalakuló szakszervezet pártpolitikától mentes, független, a szolidaritás elvén nyugvó szervezet lesz, amely nyitott és együttműködésre kész minden demokratikus társadalmi erővel, szervezettel, amely a tagtársaink érdekeit felvállalja, illetve elősegíti a szakszervezetünk érdekvédelmi tevékenységét.

Az Oktatási Vezetők Szakszervezete alapszervezeteinek megalakításával, a megalakult alapszervezetek összefogásával, a szervezet kiépítésével és az alakuló kongresszus megszervezésével egy Előkészítő Bizottságot (EB) bíztak meg. Az alakuló kongresszust - amely a bírósági bejegyzés feltétele is - várhatóan január-februárban hívják majd össze.Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár