kapubanner for mobile
Megjelent: 11 éve

Útmutató nőknek a szakmai és személyes sikerhez

Az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a család szerepe és a nő helye a világban. Már nemcsak anyák és feleségek, hanem a munka frontján küzdő asszonyok. A társadalmi elvárások és nyomás közepette viszont sokan önértékelési problémáktól szenvednek. Nőnap alkalmából ezért egy könyvcsokorral szeretnénk kedveskedni, amelyek segíthetnek önmagunk megtalálásában és abban, hogy munkánkban, életünkben pozitív változások induljanak el.

images

Bagdy Emőke: Utak önmagunkhoz

Mindannyian lelki egyensúlyra, sikerekre, békére, örömökre vágyunk, de nem tudjuk, hogyan érjük mindezt el. Hogyan lehetünk minden nehézség és akadály ellenére győztesek az életküzdelemben? Miből meríthetünk életkedvet, életerőt és bátorságot a megküzdési erőfeszítésekhez? Konfliktusaink közepette hogyan válhatunk győztessé úgy, hogy az ellenfelet is méltó küzdőpartnernek tekintjük, tiszteljük? A könyv önmagunkról szól, lelkivilágunkról, a fejlődésünk rejtelmeiről, törvényeiről. (Kulcslyuk Kiadó, 2012)





Szendi Gábor: A nő élete - Mit hoz a jövő?

Ki ne tapasztalná, mennyire nehéz ma eligazodni nő és férfi kapcsolatában? Az elmúlt 60-100 év alapvetően megváltoztatta a nemek kapcsolatát, a család szerepét és a nő helyét a világban. Szendi Gábor legújabb kötetében azt elemzi, milyen erők és fordulatok összhatására született meg az "új nő", és milyen nehézségekkel kell megküzdenie a jelenben és a jövőben. A pszichológus szerző szerint manapság különösen fontos az evolúciós önismeret, mert csak ebből érthetjük meg igazán vágyainkat, kudarcainkat, helyünket az új világban. (Jaffa Kiadó, 2012)



Dr. Valló Ágnes - Dr. Bárány János - Dr. Nemes János: Menedzsernők, menedzserfeleségek

...A nő olyan poszton és munkahelyi környezetben érzi igazán jól magát, ahol fontos az emberismerete, a kapcsolatteremtő készsége. A legjobb humán erőforrás menedzserek a nők közül kerülnek ki... " ...A női vezető számára a döntésnek nemcsak gazdasági, hanem az emberi sorsokra gyakorolt hatása, morális szempontjai is fontosak. Ezért, bár a nők döntéshozatali folyamata hosszabb és bonyolultabb, maga a döntés rendszerint átfogóbb és kiegyensúlyozottabb, mint a férfiaké..." - olvasható egyebek mellett a könyvben, melynek szerzői arra próbálják orientálni az olvasókat, hogy egy kicsit másként tekintsenek önmagukra és a környező világra. A kötet segít megérteni a férfiak és nők közti különbségeket, rávilágít arra, hogy a változásokban, válságokban ne csak sorscsapást, hanem a fejlődés lehetőségét is lássák. A könyv a változásra, az önérvényesítésre buzdít. (B+V Kiadó, 2002)




Dr. Csernus Imre: A nő

Vajon tudjuk-e, hogy mitől nő egy nő, és, vajon mitől jó egy nő? Meg tudjuk élni saját nemiségünk, akár férfiak vagyunk, akár nők? Tudunk-e jó példával szolgálni gyermekeinknek?
Jól érezzük-e magunkat a saját bőrünkben? Teszünk valamit azért, hogy jobbak lehessünk, vagy csak az irigykedésre futja? A sajátos munkamódszereiről és egyéni stílusáról ismert Csernus Imre leszögezi, senki ne várja, hogy a könyv elolvasása után jobb nővé fog válni. Ugyanakkor bizonyos dolgokra, folyamatokra felhívhatja a figyelmet, amelyeket érdemes a gyakorlatban is alkalmazni. (Jaffa Kiadó, 2007)



Mireille Guiliano: A francia nők karriert csinálnak

"A francia nők nem híznak és a Francia nők télen-nyáron szerzőjének új könyve remek és sajátos iránytű az üzleti élet útvesztőihez. Ezt forgatva kiderül, hogyan érezzük jól magunkat nőként is, miközben legtökéletesebb formánkat hozzuk a munkahelyen és a magánéletben egyaránt. Mikor Mireille Guiliano a jó nevű Veuve Clicquot pezsgőüzem felsővezetésébe került és a cég szóvivője lett, "a francia nők filozófiáját és stílusát" használva a francia pezsgőt vezető luxuscikké tette. Ebben a könyvében azokat a képességeket és praktikákat osztja meg olvasóival, amelyekkel mindenki elegánsan bonthatja ki élete pezsgőspalackját, és a benne rejlő nedűt az utolsó cseppig élvezheti. (Athenaeum 2000 Kiadó, 2010)



Feldmár, Bernát, Büky: Igazi vagy? - Iskola nőknek

Ennek a könyvnek nincs műfaja, ahogyan a Feldmár féle Iskola sem iskola a szó bármilyen szokásos értelmében, habár vannak tanárai, hallgatói, ösztöndíjai. Nem lehet igazi iskolának tekinteni, mert itt senki nem akar megtanítani semmit senkinek. Az iskola és a tananyag alapját kérdések képezik. A kérdések arról szólnak, hogy a nő igazi-e, és hogy van-e a világnak női olvasata egyáltalán? Heteken, hónapokon át gyűltek a kérdések életről, halálról, szeretetről, testről, születésről, erőszakról, vallásról, kapcsolatokról, mitológiáról, művészetről, alkotásról, gyereknevelésről, Ádámról és Éváról, meg persze a Paradicsomról. Igazi vagy? Bátor vagy? Mersz kérdezni? Mersz válaszolni? Mersz kételkedni? Önmagadban is? Véget nem érő beszélgetés, amibe idővel újabb és újabb részt venni szándékozók jelentkeztek be. Olyanok, akiknek mondanivalójuk volt és olyanok, akiknek újabb kérdéseik. Hogy miért lett ez Nők Iskolája? "Mert engem a nők érdekelnek!" - felelte Feldmár. És azért is, mert rengeteg dolog van, amiről a nők soha nem beszélnek, nem mondják el az anyák a lányaiknak, mert nekik sem mondta el az anyjuk, mert ők sem tudták, és azt sem tudjuk már, hogy van-e egyáltalán bármiféle igazi tudás, ami a miénk, amire érdemes lenne rákérdeznünk. A könyv alkotói szeretnék, ha lenne ilyen! (Jaffa Kiadó, 2008)



Kristy Ginman: Tanácsok a kellő önbizalomhoz

A sikerhez és a boldogsághoz életbevágóan fontos az önbizalom. Ha valóban kibékül önmagával, a világon bármit elérhet, ha viszont önbizalomhiánnyal küzd, minden elérhetetlennek tűnik. A kötetben rengeteg egyszerű, ám hatékony ötletet és technikát találni, amelyek segítségével eloszlathatja bárki a kételyeit és fellendítheti önbecsülését. (Alexandra Kiadó, 2007)










Debra Shigley: Céltudatos Nők kézikönyve

Ez a könyv azokat a lényeges titkokat rejti, melyeket minden Ambiciózus Nő ismer, vagy meg akar ismerni. Hétköznapi bölcsessége révén segít a szakmai és személyes sikerhez vezető úton, olyan gondolkodásmódra vezeti rá az olvasót, melynek köszönhetően kinyílik előtte a világ. Ezáltal könnyebben igazodhat el a munkahelyi szabályok cseles mezején, találhat magának mentort/segítőt, észreveszi, mikor jött el annak az ideje, hogy munkát (vagy pályát) váltson. (Jószöveg Műhely Kiadó, 2010)







Singer Magdolna, dr. Lelkes Zoltán: Pénzről nőknek - Beszélgetések a nők anyagi és lelki felemelkedéséről

Vajon miért vannak gyakran gátlások a nőkben a pénzzel kapcsolatban? Miért próbálja sok nő kerülni a pénzzel való kapcsolatot? Egyáltalán: milyen a nők pénzhez való viszonya? Ezekre és még egy sor elgondolkoztató és aktuális kérdésre nyújt válaszokat ebben a kötetben Dr. Lelkes Zoltán pénzügyi tanácsadó és Singer Magdolna újságíró. A könyvből megtudhatjuk, melyek egy nő elengedhetetlen tennivalói a pénzügyi egyensúly megtartásához, mi szükséges ahhoz, hogy a nők is sikeresek lehessenek a vállalkozások és befektetések terén. (Jaffa Kiadó, 2009)

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Generációváltás az auditor szakmában - miért olyan nehéz az utánpótlás képzése?

A 90-es években egy új szakma jelent meg Magyarországon: az auditor. Az akkor végzett szakemberek jó része még ma is aktív, eljött az ideje az... Teljes cikk

Nekem az a dolgom, hogy keressem meg a bizonyítékokat, hogy mihamarabb legyen meg az elkövető - Andrási Zoltán bűnügyi technikus egy napja

"Minden ügy egy kihívás, de nem álmodom velük. Az a dolgom, hogy keressem meg a bizonyítékokat, hogy mihamarabb legyen meg az elkövető. Ez... Teljes cikk