Megjelent: 3 hónapja

Vállalati adományozás 2020: fókuszban az egészségügy és a saját kollégák

A koronavírus-járvány a hagyományos év végi vállalati adományozási trendeket is átírta: egyértelműen az egészségügy támogatása került a középpontba, de a cégek kiemelten foglalkoznak saját rászoruló munkatársaik támogatásával is.

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk néhány jelentősebb jótékonysági akciót az elmúlt hetek terméséből.

Az egészségügy támogatása minden felülírt


A Mol Nyrt. december első napjaiban ismét fertőtlenítőszereket ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak, amely így 2500 liter kéz- és felületfertőtlenítőhöz jut hozzá.

A cég az elmúlt hónapokban mintegy 33 ezer liter Mol Hygi fertőtlenítőszer adományozásával segítette a koronavírus elleni védekezést.

Az operatív törzzsel együttműködve a termékeket először kórházaknak, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el. A vállalat emellett mintegy 33 ezer liter kéz- és felületfertőtlenítőt adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, önkormányzatoknak, egészségügyi intézményeknek, valamint a nyári napközis Erzsébet-táboroknak.

Decemberben folytatódik az adományozási program, és összesen 12 ezer liter Hygit kapnak a gyermekvédelmi és segélyszervezetek, valamint a mentők.

A Sberbank szintén az Országos Mentőszolgálat Alapítványt (OMSZA) támogatja hárommillió forinttal.
Szabó Richard átadja a Sberbank 3 millió forintos adományát

Idén a korábbinál is kiemeltebb figyelem kíséri az egészség megóvásán fáradozó, az ellátást és gyógyulást segítő szervezetek munkáját, akikre hatalmas terhet rakott a korábban nem tapasztalt óriási kihívás. A koronavírus-járvány leküzdésében rendkívül fontos szerepet töltenek be a társadalom széles körét, a minden érintettet ellátó intézmények - köztük a járvány elleni küzdelem frontján nap mint nap harcoló mentősök. Munkájuk ellátását szeretné megkönnyíteni, és ezáltal embertársaink életét megóvni a Sberbank.

Egy LifePak 15 típusú életmentő készülék beszerzéséhez járultak hozzá, amellyel a mentős kollégák a súlyos, életveszélyes páciensek állapotát tudják monitorozni és a készülék szükség esetén újraélesztésre is alkalmas.

A L'Oréal Magyarország is folytatja a vírus elleni küzdelem támogatására szolgáló szolidaritási programját, amelynek keretein belül közel 20 000 terméket adományoz a kórházak és egészségügyi intézmények számára.

A vállalat három, kiemelt társadalmi cél eléréséért tevékenykedő non-profit szervezetnek összesen csaknem 5 millió forintos adományt nyújt. Ezek: az Anyaoltalmazó Alapítvány, a RÉS Alapítvány Női Éjjeli Menedékhelye, illetve A Névtelen Utak Alapítvány.

A munkatársaknál nincs fontosabb


A Tesco karácsony előtt hagyományosan számos programot, közös eseményt szervez munkatársainak, idén azonban a kollégák biztonságát előtérbe helyezve, új, egyedi megoldásokat keresett az ünneplésre. Így például Tesco Angyal Alapítványán keresztül 10 millió forinttal támogatják a rászoruló munkatársakat, de online Mikulással és meseolvasással, virtuális kézműveskedéssel, valamint munkatársi versenyekkel és ajándékokkal készülnek az adventre.

A Tesco Angyal Alapítványon keresztül az áruházlánc a különösen nehéz helyzetben levő munkatársainak most extra támogatást nyújt. Az Alapítványhoz beérkező adományokat a vállalat megduplázza, és az így rendelkezésre álló keretet fordítja a kollégák támogatására. A Tesco Angyal karácsony előtt minden áruházban, boltban és raktárban bevásárol egy rászoruló kollégának, aki több mint 12 ezer forint értékben válogathat a kosarába.

Ezenkívül idén 86, nehéz helyzetbe került kolléga fejenként több mint 100 ezer forint extra támogatást is kap, így összesen közel 10 millió forintot osztanak szét a Tesco Angyal Extra Karácsonyi Akciójában.

A Trans-Sped Csoportnál is a kollégák kerültek a fókuszba: amellett, hogy a magyar magántulajdonú logisztikai nagyvállalat 5 százalékos béremelést tervez a fizikai munkavállalók számára, 2021-től komplex biztosítási csomaggal is támogatják a munkatársakat.

A már meglévő, minden munkatársra kiterjedő kockázati balesetbiztosítást egy új egészségbiztosítással is kiegészítetta a cég, emellett elérhetővé tették a Trans-Sped minden alkalmazottja számára a Számíthatsz Ránk! Programot, melynek keretében ingyenes és anonim szakértői segítséget kérhet a cég összes munkatársa és családtagjaik is. A programban résztvevő szakértők jogi, pénzügyi és pszichológiai területen támogatják azóta is a hozzájuk fordulókat.

A Magyar Telekom vezetősége a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került kollégák megsegítésére júliusban hozta létre a Magenta Összefogás Alapítványt, melyhez adományokkal bármely munkatárs csatlakozhatott. December 15-ig a kollégák összesen csaknem 6 millió forint adományt gyűjtöttek össze.

Az alapítványt eddig 242 Telekomos munkatárs támogatta, a kuratórium pedig 64 esetben, összesen több mint 9,5 millió forint összegben ítélt meg támogatást olyan munkatársaknak, akiknek házastársa a rendkívüli helyzet miatt elvesztette munkahelyét, vagy az elhúzódó betegség és ápolás miatt esett ki a családjuk jövedelmének egy része.

A Mikulásgyár örök


Természetesen az év végi adományozás megszokott formái sem merültek feledésbe, jó példa erre a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), amelynek munkatársai több mint 6 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek a Mikulásgyárnak.
Rendőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai által összegyűjtött hat tonnányi adomány átadásán

A rendőrök immár sok éves hagyományként vesznek részt karácsonyi ünnepek előtti karitatív gyűjtésekben. Tavaly is gyűjtöttek a Mikulásgyár számára, akkor megközelítőleg 2 tonna csokoládét adományoztak a rászorulóknak. Idén a tartós élelmiszerek adományozása került a középpontba.

A mintegy 12 raklapnyi, 6218 kilogramm mennyiségű tartós élelmiszert teljesen önkéntes alapon, november 24. óta magánemberként gyűjtötték össze a rendőrök. A legtöbb adományt összegyűjtő kapitányságot, valamint főosztályt a BRFK oklevéllel fogja jutalmazni.

A Honvédelmi Minisztérium a karácsonyi adománygyűjtés keretében a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartásában működő gyermekotthonok lakóinak juttatott el ajándékokat.
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Évtizedes vállalásokat tett az Unilever - tisztességes létminimum, sokszínűség, képzés

Egy igazságosabb és befogadóbb társadalomért tett vállalásokat a multinacionális cég. Ígéretük szerint a teljes vállalati értékláncában... Teljes cikk

Vállalati adományozás 2020: fókuszban az egészségügy és a saját kollégák

A koronavírus-járvány a hagyományos év végi vállalati adományozási trendeket is átírta: egyértelműen az egészségügy támogatása került a... Teljes cikk

Élelmiszerfelajánlásokkal segítik a rászoruló családokat a nagyvállalatok

A vállalatok több mint 100 millió forint értékű élelmiszeradományt ajánlottak fel. Teljes cikk