Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Vértes András: Kevés a 3 hónap munkanélküli segély

Vértes András a GKI elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta kevésnek tartja a 3 hónapnyi segélyt, annak aki nem talál munkát és beszélt a közmunkaprogramról is - olvasható az atv.hu oldalon.

Az oldalon akár a teljes beszélgetés megnézhető, ebben Vértes a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke arra is kitér, hogy szerinte alapvetően jó a közmunkaprogram ötlete, csakhogy 200 ezer ember benne ragadt. Családdal együtt ez közel egymillió embert jelenhet, ami nagyon magas szám.

A GKI egy friss kutatására hivatkozva azt is elmondta, hogy a jövedelmi egyenlőtlenségeknek egyik fő oka a három hónapos munkanélküli segély. Más országokban ez a 6-8 hónap szokott lenni.

Vértes szerint legjobb esetben a közmunkások 10-15 százaléka tudna elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A nagyobb részük képzésre szorul, amit nem sikerül megvalósítani. A szakember hozzátette: vagy rossz képzést kaptak, vagy nem találtak utána munkát.

A GKI elnöke a bérekkel kapcsolatban elmondta: a kormány az üzleti szférára hárította a béremelések terheit, amelyet a kis cégek megszenvednek, míg a nagy cégek könnyedén elbírnak.

atv.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökken az adó, a munkaadók járnak jól

A nyári szabadságolási időszakban változtak az adó-jogszabályok: a szociális hozzájárulási adó (szocho) mértéke 2 %-al csökkent július... Teljes cikk

215 ezer forinttal is többet kereshet egy prágai kezdő rendőr, mint egy budapesti

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Prágában utcai plakátokon toborozzák a rendőröket, átszámítva nettó 368 ezer forintos kezdő fizetéssel.... Teljes cikk

Szabálytalanságok és tévhitek a munkaidőkeret alkalmazása körül

A jogszabályok helyes alkalmazására és a hibák megelőzésére hívták fel a bérügyviteli szakma dolgozóinak figyelmét a NEXON Akadémia előadásán. Teljes cikk