Személyzetfejlesztés - Munkán kívüli képzési módszerek

Munkán kívüli módszerek (off the job): Képzésen való részvétel A munkán kívüli képzések általában csoportos képzések, ahol a felkészült oktatók adott tematika alapján adják át ismereteiket nagyobb tömegeknek.

Legelterjedtebb formája a tanfolyam, amely leginkább nyelvi, számítástechnikai és egyéb szakmai ismeret befogadását teszi lehetővé. Képzési rendszere kötött, mind az órák, mind a vizsgák meghatározott időbeosztás szerint történnek, ezért érdemes odafigyelni a beosztottakra, mert aki kimarad, lemarad.

Tanulmányút
A meghatározó vállalati folyamatok újraszervezésekor tanácsos alkalmazottainkat tanulmányútra küldeni (partnercég megtekintése, gyárlátogatás stb.), hogy első kézből értesülhessenek a legújabb módszerekről, s saját szemükkel lássák annak hatékonyságát. A megszerzett ismeretanyagot aztán később bátran hasznosíthatjuk idehaza, fenntartások és kétkedő fejrázások nélkül.

Konferencián való részvétel
A konferenciák tulajdonképpen a tanulmányutak úri megfelelője, általában a vezető beosztásúaknak szólnak, és elméletibb témák, új szemléletek befogadását célozzák. Ilyen magas körökben rendszerint neves személyiségek is tiszteletüket teszik, ebből kifolyólag a kapcsolatépítés szempontjából is hasznos platformként szolgálnak.

Programozott oktatás
Amennyiben nagyobb tömegek okítására van szükség (pl. nyelvi vagy pénzügyi képzés), a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a programozott oktatás, amely egymásra épülő feladatsoraival és ellenőrző kérdéseivel biztosítja, hogy minden résztvevő közel ugyanolyan mértékben sajátíthassa el a tananyagot.