Ötnapos munkahétért sztrájkolnak a Hyundainál

Nem vették fel a munkát pénteken a dél-koreai Hyundai Motor autógyártó óriásvállalat szakszervezetekben tömörült dolgozói, a közel 40 ezer alkalmazott mintegy 80 százaléka, így próbálván elérni, hogy nagyobb bért kapjanak és munkahetüket öt napra csökkenjen.

  Végelszámolás a bezárt nógrádi varrodánál

  A bátonyterenyei Hammer-Hungária Bt.-t 160 dolgozójának munkabérével április óta tartozik a cég - közölte a cég végelszámolója. A Nógrád megyei varroda német tulajdonosai május 31-én kérték a végelszámolást, miután két héttel korábban elszállították a félkész és késztermékeket, és bezárták az üzemet - tájékoztatott Házy Tamás.

   Újabb japán gyár Kisbéren

   Újabb, távlatilag 150 dolgozót foglalkoztató japán autóalkatrész-gyártó üzem települ Kisbérre - jelentette be Toshio Hagihara, a leendő gyár ügyvezetője sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

    Az Audi 250 millió eurós beruházást létesített Győrött

    Az Audi Hungaria Motor Kft. a tavalyihoz hasonló értékű, több mint 250 millió eurós beruházást valósít meg az idén Győrött - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Jürgen Lunemann, a társaság ügyvezető igazgatója. Elmondta: új gyáregység építését kezdik meg rövidesen, ahol a négyhengeres dízelmotorokhoz állítják majd elő a hajtókarokat, amelyekből az egy év múlva már működő üzemben naponta 12 ezer készül.

     Nem lesznek elbocsátások a Dunaferrnél

     Csütörtökön munkásgyűlés volt a Dunaferrnél, ahol a társaság elnök-vezérigazgatója kijelentette: mindaddig elviselik a többezres túlfoglalkoztatást, ameddig nem létesítenek új munkahelyeket a térségben - számol be a Népszabadság.

      Regionális ING-központ Budapesten

      Még az idén megkezdi működését 50 alkalmazottal az ING-csoport európai regionális ügyviteli központja Budapesten - jelentették be a cég képviselői és a gazdasági valamint a foglalkoztatási tárca képviselői kedden sajtótájékoztatón.