Kelet-Európába telepítik részlegeiket a svájci és a német bankok

Az európai bankok a következő években munkahelyek tízezreit fogják Kelet-Európába áttelepíteni - írja a német Handelsblatt egy frissen elkészített tanulmányra hivatkozva. A német lap szerint az áttelepülés oka az, hogy bizonyos (háttér-jellegű) feladatokat sokkal olcsóbban lehet ezekben az államokban elvégezni, mint nyugaton.

  A Daimler-Chrysler logisztikai központokat akar Romániában

  A német-amerikai Daimler-Chrysler konszern küldöttsége az elmúlt napokban Romániában tartózkodott és találkozott Románia és Bukarest Kereskedelmi és Iparkamarájának (CCIRB) vezetőségével. A tárgyalásokon az együttműködés lehetőségei is szóba kerültek, így például kiderült, hogy a Daimler-Chrysler Romániában több nemzetközi kereskedelmi, logisztikai, áruraktározási és –elosztási központot szeretne. A német-amerikai cég a létesítményekhez tartozó infrastruktúrát, nevezetesen a kereskedelmi központok és a főbb országos és nemzetközi útvonalak közötti szállítási utakat is kiépítené - írja a Romania Libera című román lap.

   Komárom: Foxconn-üzem 45 millió dolláros beruházással

   A tajvani Foxconn cég új üzemének pénteken rakták le az alapkövét a komáromi ipari parkban; a 45 millió dolláros fejlesztés eredményeként a Foxconn Hungary Kft. számítógépekhez, mobiltelefonokhoz és szórakoztató ipari termékekhez gyárt alkatrészeket várhatóan 2004 tavaszától.

    Új Bosch-üzem Egerben

    A Bosch konszern pneumatikai üzletága, a Bosch-Rexroth az Egri Ipari Parkban építi fel globális pneumatikusalkatrész-elosztó központját; az erről szóló letelepedési szerződést szerdán írta alá Nagy Imre, a város polgármestere és Gredinger Lajos, a Bosch-Rexroth Kft. ügyvezetője.