Bezár egy ajkai cipőgyár - Romániába telepítik a gépeket

Elbocsátják az ajkai Shoe Makers Cipőipari Kft. 175 dolgozóját október 15-től; a zömmel női dolgozókat foglalkoztató üzemet teljesen felszámolják és Romániába (Nagyváradra) telepítik át a berendezéseket - közölte Bettin Florindo, a 100 százalékos olasz tulajdonban lévő üzem termelési igazgatója, végelszámoló biztos.

  Az Ikarusbus 187 főt bocsát el

  Az Ikarusbus székesfehérvári gyárának 187 dolgozója nagy valószínűséggel kedden kézhez kapja az elbocsátásról szóló előzetes értesítést; az érdekvédők szerint az általuk javasoltnál kevesebb kedvezménnyel ugyan, de korrekt megállapodást írtak alá hétfőn a cég menedzsmentjével - közölte az érdekvédők képviselője.

   Új kompresszorgyár az Albánál

   A székesfehérvári Alba üzemben csütörtökön adják át a Visteon Corporation új kompresszorgyártó üzemét. A harmincmillió dolláros beruházás révén 150 új munkahellyel 1500-ra bővül a létszám az Albánál

    Gyárbezárások előtt a Philips

    A holland Philips elektronikai óriásvállalat jelenlegi 150 termelő egységéből akár 50-től is megválna annak érdekében, hogy nyereségesebbé tegye tevékenységét. A vállalat szóvivője szerint nem csak bezárásokról, hanem üzemegység-eladásokról, a tevékenységek kiszervezéséről is szó van.