2-3 hónap is kell a megfelelő ember megtalálásához

A rendelkezésre álló munkavállalók száma az elmúlt egy évben drasztikusan visszaesett Magyarországon, és létszámuk továbbra is fokozatosan apad - figyelmeztetett az egyik munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég vezetője. tovább..

"Az IKEA-nál olyan dolgozni, mint ha a barátaival töltené az időt az ember"

A svéd lakberendezési lánc 300 új munkahelyet teremt a harmadik magyarországi áruházában Soroksáron, amely 2017 tavaszán nyílik meg. Számos területen várják majd a jelentkezőket, mint például: logisztika, vevőszolgálat, lakberendező vagy dekoratőr. Kilenc vezetőt kiválasztottak már, akik régóta a vállalatnál dolgoznak. Az év második felében indul a nagyobb létszám felvétele - mondta a HR Portálnak Magyar Andrea, az új áruház HR-vezetője. tovább..

Évente 250 új fejlesztő - ehhez bizony sok toborzási trükk kell

Nagyon sokféle csatornára és praktikára van szüksége az NNG-nek ahhoz, hogy a magasan és speciálisan képzett munkaerőállományát évente mintegy 25 százalékkal bővíteni tudja. Magyari Andrea, a cég HR igazgatója a napi kihívásokról, megoldásaikról, és az utóbbi idők egyik legkomolyabb feladatáról is beszélt a HR Portál munkatársának. A felelősség mellett az elismerést is jelentette a számára az, hogy az új ügyvezető kiválasztásánál meghatározó szerepet kapott. tovább..

Régen csak kitettem egy hirdetést és jöttek az álláskeresők - ma a jelölt válogathat az ajánlatok közül

Egyes munkaerő-piaci szektorokban a jó jelölt akár több ajánlat közül válogathat, és az győz, aki a gyorsabb és meggyőzőbb ajánlatot teszi. A toborzásra pedig lehetőség szerint az összes rendelkezésre álló csatornát érdemes kihasználni. A toborzás-kiválasztással foglalkozó Hays ügyvezetőjét, Tammy Nagy-Stellinit kérdezte a HR Portal a piaci trendekről, a következő munkavállalói generációról. tovább..

Fizikusokat keresnek a pénzügyi cégek, ez nem vicc

Elmosódtak a tudomány határai, komplexebbé váltak a céges elvárások, ezt azonban nem követte le az oktatási rendszer, és a reál oktatás szerepe sem erősödött. Mindeközben a munkaerőpiacon nem talál egymásra a kereslet és a kínálat, sok szakmában nem tudnak elhelyezkedni az emberek, máshol munkaerőhiány van. Így például a pénzügyi világ nagy cégei is több pozícióba nem vagy csak kínkeservesen találnak embert. Előfordul, hogy csak külföldről sikerül. A Morgan Stanley éves szinten kétszáznegyven embert vesz fel, de nem mindig jár sikerrel. Most is száz nyitott pozíciójuk van. De ami még meglepőbb, tapasztalt matematikusok és frissen végzett fizikusok is dolgoznak a cégnél – hangzott el egy háttérbeszélgetésen. tovább..

Itthon még mindig 1.0, ami a toborzásban folyik

Paroczay Balázs egy utánozhatatlan személyiség, az ember, aki sokat van külföldön ’otthon’, aki őszinte előadásaival, humorával szinte észrevétlenül adja át tudását. A Randstad Sourceright színeiben dolgozik, lassan negyedik éve, jelenleg Recruiting Stratégiai és Innovációs vezetőként. Balázs energikus, vidám profi, aki hatalmas networkkel rendelkezik itthon és külföldön egyaránt. Éles szemmel látja meg a jövő útjait, bátran újít és lép előre. Balázs jóvoltából került megalapításra a truBudapest, amely igazi élményt és tanulást jelent a hazai recruiter szakma számára. Legutóbb a HVG HR Center által szervezett Online Toborzási Konferencián hallgattuk meg és gondolkodtunk el az előadása mély tartalmán 400 hazai szakemberrel együtt. tovább..

Rugalmasság és fejlett technológia az elvárás a munkáltatók felé

A jól fizető munkákhoz ma már elengedhetetlen a digitális tudás, ugyanakkor az Y generáció tagjai az ezekhez szükséges technikai feltételeket el is várják a munkaadóiktól. A fiatal tehetségek megszerzéséhez és megtartásához a vállalatoknak korszerű kollaborációs eszközöket és rugalmas munkafeltéteket kell biztosítaniuk. tovább..

"Nem veszünk fel olyan jelöltet, aki rögtön a mosdót keresi"

Hujber Tünde, a 7 veszteség blog írója, lean szakember, egy olyan rendezvényen járt, ahol álláskeresők számára tartottak előadásokat arról, hogyan tudnak könnyebben és gyorsabban új munkahelyet találni. Ott szerzett tapasztalatait személyes hangvételű írásban osztotta meg blogja olvasóival. Ezen a rendezvényen óvatosan fogalmazva érdekes előadásokat hallgatott álláskeresés témában. Az előadók mind profi HR-szakemberek voltak. Lássuk milyen tanácsokkal látták el az álláskeresőket. tovább..

Az állásinterjú után bizony maradnak fehér foltok a jelöltről

Konstruktív kompetencia alapú kérdezéstechnika, tapasztalat alapú szakmai kérdések, kegyetlen referencia-interjúk egyaránt azt segítik, hogy még a próbaidő elkezdése előtt kiderülhessen az, hogy milyen valós képességekkel rendelkezik egy-egy jelölt. Az interjúztatóknak a felkészültségükön kívül legalább annyira hallgatniuk kell a megérzésükre, mint a munkájukat segítő tudományos módszerekre. A csapdahelyzeteket és a legkreatívabb megoldásokat segített összegyűjteni Fazekas Éva, aki „JobAngel” néven szakmai bloggerként is ismerhető, Fülesi Emőke, a Hays Hungary Business Unit menedzsere, illetve Kelkó Tamás recruitment specialista. tovább..

Top Recruiter - valóságshowban keresik a legjobb toborzót

Ki lesz a legjobb toborzó? Az „idegek” egymásnak feszülnek, miközben a toborzás-kiválasztás aktuális szakmai kérdéseit feszegetik a világ legbefolyásosabb fejvadász cégeinek vezetői és toborzók. Miközben versenyeznek a legjobbnak járó címért, szórakoztatva vetik fel a munkaerőpiac egyáltalán nem habkönnyű kérdéseit, mint a tehetségek megtalálása, megtartása, a kiválasztási folyamatok digitalizálódása stb. A Kártyavár-sorozat módszerével készült film novembertől látható, és egy magyar szereplője is van Kulcsár Zita személyében, aki a nyolc versenyző egyike, az európai arc és szemszög az amerikaiak között. tovább..

További cikkek
Egyszer már bevált kapcsolatok - a rehiring előnyei és hátrányai

Toborzási és munkaerő-kölcsönzési szempontból vizsgáltuk annak az előnyeit és az esetleges hátrányait, ha egy munkavállalóval valamilyen módon... Teljes cikk

20 év alatt óriásit lépett előre a HR-szakma

Lipcsei András több mint 24 éve a menedzsment és a HR világ jeles képviselője. A Joint Venture Szövetség HR munkabizottságának elnöke, öt éve az... Teljes cikk

Sikeres gyakornoki program a VT Precision Molds&Tools Kft-nél

A székesfehérvári székhelyű VT Precision Molds&Tools Kft. 3 440 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Társadalmi... Teljes cikk

Levadásszák a magyar topgimnáziumok tanulóit külföldi elitegyetemek

Egyre több magyar diák folytatja felsőfokú tanulmányait külföldön. A legnépszerűbb célpont Anglia, Dánia és Ausztria. A topgimnáziumokban már... Teljes cikk

Hazugságvizsgálóra kötött álláskeresők

A tudás hatalom - mondják. Különösen igaz ez, ha az ember gondolatait, érzelmeit értjük alatta. Egy arckifejezés-elemző szoftvert gyártó cég... Teljes cikk

Hírek RSS-ben