Megjelent: 3 hónapja

10 százalék feletti béremelés és bő egyhavi jutalom a Continental Dohányipari Zrt-nél

Lezárult a munkavállalók hagyományos, éves értékelési folyamata Sátoraljaújhely egyik legnagyobb munkaadója, a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi dohánygyárában. A társaság a teljesítmény-értékeléseket követően összesen mintegy 140 millió forint értékben osztott ki jutalmat dolgozói körében. Sor került emellett a szintén éves rendszerességű bérfejlesztésre is, amelynek nyomán a Continental-munkavállalók fizetése átlagosan 10 és 20 százalék közötti mértékben emelkedett.

images

images

A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Zrt. 2008 óta alkalmaz teljesítménymenedzsment-rendszert (TMR) sátoraljaújhelyi gyárában. A TMR vállalati, osztályszintű-, és egyéni célokat egyaránt tartalmaz, az értékelés objektív mérőszámok alapján történik. A munkavállalókat emellett kompetenciájuk alapján is díjazza a társaság. Az értékelésekre rendszerint az előző év összegzését követően, februárban, míg a kifizetésre márciusban kerül sor.

Bő egyhavi plusz bér a jó teljesítmény után

Az idei teljesítményértékelés nyomán az odaítélt jutalmak összege elérte a bruttó 140 millió forintot. A dolgozók átlagosan egyhavi juttatásuk 110-120 százalékát kapták meg, egyes munkavállalók esetében pedig ez a mutató a 200 százalékot is elérte. Ezt az összeget az elmúlt év decemberében mindenkinek kifizetett 1 havi karácsonyi jutalmon felül utalta munkatársainak a cég.

A Continental Dohányipari Zrt. egyúttal a szintén évente megjelenő gyakorlatának megfelelően bérfejlesztést is végrehajtott, amelynek elsődleges mozgatórugói ezúttal az infláció, valamint a minimálbér, illetve a garantált bérminimum növekedése voltak. A bérfejlesztés részleteit az Üzemi Tanáccsal, valamint a munkavállalók szakszervezetével közösen dolgozta ki a társaság, amelynek eredményeként a dolgozók alapbére minimum 10, legfeljebb 20 százalék mértékben emelkedett.

A Continental Dohányipari Csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, amely több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. 26 évvel ezelőtt, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat.

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook