Megjelent: 8 éve

140 ezer új munkahelyet nyerhetne Nagy-Britannia

Évente 9 milliárd fonttal kevesebb kiadást és 140 ezer új munkahelyet jelentene Nagy-Britannia számára, ha visszavenné a hatalmat Brüsszeltől - írta a The Daily Telegraph című brit konzervatív napilap hírportálja az Open Europe brit euroszkeptikus agytröszt legújabb kutatására hivatkozva hétfőn.

Az Európai Unió társasági politikája évente 8,6 milliárd fontba kerül a brit magán- és állami szektornak - derült ki az Open Europe kutatásából, amely szerint 15 milliárd fonttal nőhetne a hazai össztermék (GDP), ha a britek az uniós helyett saját társasági jogot alkalmaznának.

"Az egységes piac fontos a brit üzletnek, de az "egy méretben" készült uniós társasági jog szükségtelenül költséges és nehézkes szabályozást jelent az állami és magánszektornak" - mondta Mats Petersson, az intézet igazgatója, aki szerint a munkaügyi és társasági ügyekről nemzeti szinten kellene dönteni.

Ha a társasági jog költségeit felével csökkentenék, az 140 ezer új munkahelyet jelentene Nagy-Britanniának. A legdrágább szabályozások között van a munkaidőre, illetve a határozott idejű szerződéssel rendelkező alkalmazottakra vonatkozó irányelv.

hirado.hu/MTI
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter