Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

2016-ra lesz teljes az üzem Szentgotthárdon

Az Opel szentgotthárdi új motorgyárában az idén 12 ezer darab készül az új fejlesztésű motorcsaládokból, a termelés a tervek szerint 2016-ra fut fel évi több mint 600 ezer darabra - mondta Kenyeres Gyula, a Flex Motorgyár igazgatója újságíróknak.

Az igazgató tájékoztatása szerint az Opel jelenleg futó modelljeiben fokozatosan lecserélik a motorokat az új fejlesztésűekre, azonban az előző generációs Family motorokat várhatóan még 2016-ig gyártani fogják Szentgotthárdon is, hiszen a piacok egy része megelégszik az Euro-5 környezetvédelmi normát teljesítő motorokkal.

Az új fejlesztésű motorokat egy ideig csak Szentgotthárdon gyártják, a Flex Motorgyár három-négy, összeszerelést végző helyszínre szállítja termékeit. Az anyavállalat tervei között szerepel, hogy 2014-15-től más márkáinál, így például a Chevy Cruze és a Buick Verano modelljeinél is alkalmazza ezeket a motorokat.

A szentgotthárdi gyárat négy motortípus gyártására alakítják ki: 1,6 literes négyhengeres benzinmotorokat, 1,6 literes négyhengeres dízelmotorokat, egyliteres háromhengeres, valamint 1,4 literes négyhengeres benzinmotorokat szerelnek össze. Az alkatrészek közül itt végzik a hengerblokkok, a főtengelyek és a hengerfejek megmunkálását.

Az új fejlesztésű erőforrások megfelelnek az Euro-6 szabványnak, piacvezető teljesítmény-, fogyasztási és zajkibocsátási jellemzőkkel rendelkeznek.

Az 500 millió euró beruházással felépült Flex Motorgyárban az idén az év elején kezdődött el a rendes üzem a közvetlen befecskendezést és turbófeltöltést alkalmazó 170 lóerős 1,6 literes benzinmotorok gyártásával. Még az idén indul az 1,6-os dízelek gyártása, a jövő évben pedig a kiskategóriásaké.

Az új gyár termelésének beindítása után nem sokkal, az idén
februárban jelentette be Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke, hogy bővítik a Flex gyárat, és erre további 130 millió eurót fordítanak. A cég a kis motorok iránt várható nagy kereslettel indokolta a kapacitásbővítést szolgáló beruházást, amely április elején már meg is kezdődött.

Az alapberuházással 800 új munkahelyet teremt fokozatosan a cég, a bővítéssel pedig további mintegy 100-at.

Az Opel eddigi, összes magyarországi beruházása ezzel 1,4 milliárd euróra nő.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter