Megjelent: 17 éve

A karrierista férfiak egészségesen táplálkoznak

A feszített munkatempó miatt rendszertelenül étkezik a magyarok bő harmada. A karrierépítő férfiak és a szingli nők törődnek egészségükkel, ám a középfokú végzettségű huszonéves férfiakat szinte teljesen hidegen hagyja a téma. A Gfk Hungária kutatása arra is rámutatott: az emberek egyáltalán nem egészségtudatosak: inkább pénztárcájuknak megfelelően válogatnak az ételek között.

A munkavállalók közel 37 százaléka naponta négyszer vagy többször is étkezik, ami a köztes étkezések, nassolások számának növekedésével függ össze. A fokozatosan átalakuló napirend következtében a vacsora jelentősége nőtt, egyre többen tekintik fő étkezésnek. Az "estebéd" fontosságát Tihanyi Dóra is alátámasztja. A fiatal szociális munkás hölgy szinte mindig reggelizik, néha tízóraizik is, ebédre pedig alkalmanként gyorsételekkel is beéri, de a vacsorát soha semmi pénzért nem hagyná ki. "Ha csak tehetem, igyekszem minden nap főtt ételt vacsorázni." A lakosság tizede viszont egyáltalán nem fogyaszt reggelit vagy uzsonnát, több mint 50 százalék sohasem tízóraizik, ám kétharmaduk a lehetőségekhez képest mindig igyekszik főtt ételt ebédelni. Egy másik, a téma kapcsán megkérdezett munkavállaló, Wenhardt Tamás is minden nap meleg ételt ebédel: bár a közgazdász elmondása szerint nem törekszik konkrétan egészségtudatosságra, igyekszik vegyes menüket összeállítani a kiegyensúlyozottabb táplálkozás érdekében. "Jó, ha van leves, tészta, hús és némi köret is az ebédhez" - magyarázza.

Kenyéren és kávén élnek a magyarok

Az élelmiszer népszerűségi toplista első két helyezettje is sokat elárul a hazai táplálkozási szokásokról-eszerint az emberek kedvence a kenyér és a kávé. Ezzel szemben csökkenőben a szárnyas-, a burgonya-, a zöldség- és a gyümölcsfogyasztás. Igaz, az elmúlt két évben több ásványvíz fogyott.
A kutatás szerint a magas beosztású és jövedelemmel rendelkező, karrierista férfiak és a fiatal, felsőfokú végzettségű, szingli nők fektetik a legnagyobb hangsúlyt az egészséges táplálkozásra-. Az egészségtudatos táplálkozás sereghajtói a lakosság mintegy 9 százalékát alkotó középfokú végzettségű, a felmérésben csak a "nemtörődöm" jelzővel illetett fiatal férfiak: ők többnyire rendszertelenül táplálkoznak és teljes mértékben hidegen hagyja őket az egészséges táplálkozás témája. A kutatás mindemellett arra is rámutatott: az emberek a táplálkozásnál nem az egészségtudatosságnak megfelelő szempontok alapján választanak: 14 százalékuknál alapvetően a pénztárca határozza meg a kérdést.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek