Megjelent: 3 éve

A kezdő online kasszásokhoz segítően áll az adóhatóság

A taxik többségében már működik az online kassza, az Országos Taxis Szövetség elnökének tájékoztatása szerint. A 9500 taxiból mintegy hétezerbe szereltek be online kasszát, mondta Metál Zoltán a Világgazdaságnak.

Akik december 31-ig igényelték, azok meg is kapták az online pénztárgépeket, akik nem azoknak a többi vállalkozóhoz hasonlóan számlát kell adniuk és havonta bevallást készíteniük a NAV felé.

A Főtaxi szóvivőjétől azt is megtudta a lap, hogy a NAV munkatársai több alkalommal ellenőrizték a taxisokat, de segítőkészek voltak, és nem a büntetés volt a céljuk. A NAV is azt közölte a Világgazdasággal, hogy elsősorban a helyes jogalkalmazás segítése most az ellenőrzések célja, nem a bírságolás.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter