kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

A kormány is megnyirbálná a képviselői helyeket

Jelenleg is folynak egyeztetések az önkormányzati szövetségekkel a 25 ezer önkormányzati képviselői hely öt-nyolcezer fővel való csökkentéséről - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök örömmel fogadta a Fidesz elnökének felvetését, hiszen egyébként is zajlanak egyeztetések az önkormányzati szövetségekkel a képviselői helyek csökkentéséről - fogalmazott a szóvivő.

Orbán Viktor az Origo hírportálon hétfőn tartott, másfél órás "chatelése" során írt arról, hogy nemcsak a parlamenti, hanem az önkormányzati képviselők számát is a felére csökkentenék.

Daróczi Dávid közölte, reális esély van arra, hogy meg lehet állapodni az önkormányzati szövetségekkel egy 5-8 ezer fős létszámcsökkentésről.

A parlamenti képviselők létszámának csökkentésével összefüggésben azt mondta, a kormány benyújtott az Országgyűlésnek egy erre vonatkozó javaslatot, de azt a Fidesz képviselői nem támogatták. A kormányszóvivő hozzátette: nyitottan várják a Fidesz törvényjavaslatát, ha megérkezik, akkor arról érdemben fognak majd tárgyalni.
  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek