Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 hónapja

A Pénzügyminisztérium várja a javaslatokat a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj jelöltjeire

A beérkezett jelöléseket öt tagú szakmai bizottság értékeli majd. A legjobbnak ítélt diákok 150 ezer, a pedagógusok 500 ezer forintban részesülnek.

Az előzőhöz hasonlóan az idei tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium azokat a tanárokat, diákokat és oktatási intézményeket, akik élen járnak a pénzügyi tudatosság fejlesztésében - jelentette be hétfői közleményében a Pénzügyminisztérium (PM). A koronavírus-járvány okozta gazdasági környezetben felértékelődik a pénzügyi tudatosság fejlesztése: a már iskoláskorban megszerezhető pénzügyi alapismeretek nélkülözhetetlenek. A kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás erősítése érdekében. A stratégia szerves részét képezi a Pénzügyminiszter által alapított Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj. Az elismerésre az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve az iskolai szülői munkaközösség tehet javaslatot 2022. május 31-ig - hangsúlyozta a PM közleménye.

A beérkezett jelöléseket a pénzügyminiszter által felkért öt tagú szakmai bizottság értékeli, amelynek tagjai a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is. A javasolt intézményeknek és személyeknek példamutató, mások által is felhasználható, az iskolai oktatáson túlmutató aktivitást, módszereket és eredményeket kell felmutatniuk a díj elnyeréséhez. A legkiemelkedőbbnek ítélt diákok 150 ezer, a pedagógusok 500 ezer forintban részesülnek, az intézményi kategória győztesének pedig 2 millió forint a jutalma. A PM emlékeztet: az előző tanév elismeréseit a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára ünnepélyes keretek között adta át a díjazottaknak tavaly októberben. Gondos Judit akkor elmondta: a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiájában számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás korai kialakítása, illetve erősítése érdekében és a 7 éves stratégia megvalósítása eredményes, időarányosan jól halad. A stratégia lakosságnak szóló pénzügyminisztériumi honlapja, az okosanapenzzel.hu immár két egymást követő évben nyerte el az "Év honlapja" címet.

 

MTI

  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter