Megjelent: 8 éve

A Siemens a jövőbe fektet - választ adva a kérdésekre

A Siemens Magyarország "Fenntartható város - válaszok a jövő kérdéseire" címmel rendezett konferenciát 2011. június 16-án, Budapesten a városok ökológiai lehetőségeinek feltárására, a köz- a magán- és a civil szféra törekvéseinek bemutatására, a fenntartható és környezetbarát megoldások megismertetésére.

Világszerte minden második ember városban él, Európában már csaknem az emberek háromnegyede városlakó. A városokban formálódik a jövő, a városokban a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos témák alapvető realitások, amelyek hatással vannak az egészségre, a gazdaság működésére, a közösségek szerveződésére, fejlődésére.

A Siemens egész napos rendezvényén a résztvevők megismerhették a köz-, a magán- és a civil szféra olyan stratégiáit, programjait és gyakorlatait, amelyek segítenek a városoknak megfelelni a XXI. századi modernizáció, az urbanizáció és a demográfiai változások kihívásainak.

A rendezvény délelőtti programjában Dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Szövetség vezérigazgatója, Gémesi Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője és Dr. Gerhard Sessing, a Siemens AG Mobility Divíziójának tanácsadó partnere a városokkal kapcsolatos aktuális környezetvédelmi, városfejlesztési, közlekedési és energiagazdálkodási kérdéseket járta körül.

A délelőtti sajtóbeszélgetésen James Watson, a European Intelligence Unit felelős szerkesztője és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tájékoztatott a közösen végzett "Green City Index" független felmérésről, amely harminc nagyobb európai várost, köztük Budapestet hasonlítja össze a környezeti teljesítmény és a környezetpolitika tekintetében.

"Célunk az, hogy a városokról ne csak mint környezetvédelmi katasztrófákról lehessen beszélni. A vizsgálatokból az derül ki, hogy sok még a tennivaló a hatékony energiafelhasználás terén" --– mondta előadásában James Watson. A harminc vizsgált város rangsorában 17. helyen szereplő Budapest esetében a szakember a kedvező tömegközlekedési helyzetet emelte ki.

"A Magyarországon több mint százhúsz éve jelen lévő Siemens fokozatosan bővíti zöld portfólióját, aminek eredményeként idén várhatóan már több mint 300 millió tonnával csökkentheti károsanyag-kibocsátását" - mondta Dale A. Martin a konferencián.

A konferencián bemutatták a Sitraffic Epos-P elektromos töltőállomás-rendszert, amely egy parkolóórát, egy elektromos töltőállomást és egy információs rendszert egyesít magában. A résztvevők kipróbálhatták a Mobility Interactive Lab közlekedési szimulációs rendszert is, amely dubaii premierje után Európában Magyarországon debütált. Látható volt az eRUF Roadster Siemens elektromos sportautó, amelyet a Hannoveri Vásáron láthattak az érdeklődők először, idén áprilisban.

A konferencia második részében a Siemens AG szakemberei és elismert magyar szakértők mutattak be konkrét példákat a közlekedés, a megújuló energiák, az energiahatékonyság, az energiatudatos építkezés és a társadalmi összefogás tárgykörében.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter