Megjelent: 10 éve

A Siemens a jövőbe fektet - választ adva a kérdésekre

A Siemens Magyarország "Fenntartható város - válaszok a jövő kérdéseire" címmel rendezett konferenciát 2011. június 16-án, Budapesten a városok ökológiai lehetőségeinek feltárására, a köz- a magán- és a civil szféra törekvéseinek bemutatására, a fenntartható és környezetbarát megoldások megismertetésére.

Világszerte minden második ember városban él, Európában már csaknem az emberek háromnegyede városlakó. A városokban formálódik a jövő, a városokban a környezetvédelemmel és fenntarthatósággal kapcsolatos témák alapvető realitások, amelyek hatással vannak az egészségre, a gazdaság működésére, a közösségek szerveződésére, fejlődésére.

A Siemens egész napos rendezvényén a résztvevők megismerhették a köz-, a magán- és a civil szféra olyan stratégiáit, programjait és gyakorlatait, amelyek segítenek a városoknak megfelelni a XXI. századi modernizáció, az urbanizáció és a demográfiai változások kihívásainak.

A rendezvény délelőtti programjában Dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. György István, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Szövetség vezérigazgatója, Gémesi Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője és Dr. Gerhard Sessing, a Siemens AG Mobility Divíziójának tanácsadó partnere a városokkal kapcsolatos aktuális környezetvédelmi, városfejlesztési, közlekedési és energiagazdálkodási kérdéseket járta körül.

A délelőtti sajtóbeszélgetésen James Watson, a European Intelligence Unit felelős szerkesztője és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója tájékoztatott a közösen végzett "Green City Index" független felmérésről, amely harminc nagyobb európai várost, köztük Budapestet hasonlítja össze a környezeti teljesítmény és a környezetpolitika tekintetében.

"Célunk az, hogy a városokról ne csak mint környezetvédelmi katasztrófákról lehessen beszélni. A vizsgálatokból az derül ki, hogy sok még a tennivaló a hatékony energiafelhasználás terén" --– mondta előadásában James Watson. A harminc vizsgált város rangsorában 17. helyen szereplő Budapest esetében a szakember a kedvező tömegközlekedési helyzetet emelte ki.

"A Magyarországon több mint százhúsz éve jelen lévő Siemens fokozatosan bővíti zöld portfólióját, aminek eredményeként idén várhatóan már több mint 300 millió tonnával csökkentheti károsanyag-kibocsátását" - mondta Dale A. Martin a konferencián.

A konferencián bemutatták a Sitraffic Epos-P elektromos töltőállomás-rendszert, amely egy parkolóórát, egy elektromos töltőállomást és egy információs rendszert egyesít magában. A résztvevők kipróbálhatták a Mobility Interactive Lab közlekedési szimulációs rendszert is, amely dubaii premierje után Európában Magyarországon debütált. Látható volt az eRUF Roadster Siemens elektromos sportautó, amelyet a Hannoveri Vásáron láthattak az érdeklődők először, idén áprilisban.

A konferencia második részében a Siemens AG szakemberei és elismert magyar szakértők mutattak be konkrét példákat a közlekedés, a megújuló energiák, az energiahatékonyság, az energiatudatos építkezés és a társadalmi összefogás tárgykörében.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter