Megjelent: 14 éve

A sikeres állásinterjú titka

Sok esetben még a rutinos állásinterjúra járók sem tudják, egyes szituációkban hogyan kell viselkedni.

images

Érdemes az állásinterjú előtt 5 perccel megérkezni, esetleg pontban a megbeszélt időpontban, de lehetőleg ne 20 perccel korábban, vagy 10 perccel később essünk be - tanácsolja a job-center.hu. Ha "csak" a recepciós, vagy az asszisztens fogad is, bemutatkozni, elárulni, hogy kihez és milyen ügyben érkeztünk sose felejtsünk el - tanácsolják.

Ha egy pohár üdítővel kínálnak, el kell fogadni, ugyanis ez annak a metakommunikációja, hogy mi ma nyitottan érkeztünk, szeretnénk megszerezni a lehetőséget, elfogadni, amit kínálnak. Amikor megérkezik az interjúztató, ismét kézfogás és bemutatkozás következik. A kézfogás legyen határozott, ne túl gyenge, ne túl erős. Fontos, hogy vigyünk magunkkal egy kinyomtatott önéletrajzot. Ritkán ugyan, de előfordulhat ugyanis, hogy az interjúztatónak szüksége lehet rá.

Fontos, hogyan ülünk - hívják fel rá a figyelmet. Összeszedetten, egyenes háttal, nem túl lazán érdemes ülni, persze feszengeni sem kell. Fontos, főleg hölgyek esetében, hogy a lábak legyenek összezárva. A karok az asztalon, vagy a szék karfáján, semmiképpen sem összefonva. Ez is nyitottságot, odafigyelést tükröz. Ugyanígy hangsúlyt kap a figyelem. Figyeljük az interjúztató arcát, koncentráljunk, hogy a szemébe nézzünk: éreztessük, hogy fontos számunkra, amit mond és követjük azt.

Figyeljünk értelmezve a hallottakat - javasolja a job-center.hu. Kérdezzünk vissza, ha valami nem volt világos, vagy további kifejtésre szorul. Hallgassunk figyelmesen és figyeljünk arra, hogy kérdéseinkkel, közbeszólásainkkal ne szakítsuk félbe az interjúztatót. Kérdésekre célirányos, kifejtett választ érdemes adni, 3-5 tőmondatban összefoglalható minden lényeges információ.

Elköszönéskor a kézfogás sose maradjon el! Ha névjegyet kapunk, azt tegyük el olyan helyre, amelyből az interjúztató érzi, fontos nekünk a fennmaradó kapcsolat. Ne feledjük megköszönni a bemutatkozási lehetőséget, a ránk fordított időt. Bátran feltehető a kérdés, miszerint válaszra mikor számíthatunk.

Amennyiben valaki nagyon türelmetlen, és szeretne a pályázata végére jutni, az interjút követően 3-4 napnak mindenképpen el kell telnie, míg utánakérdez. Legjobb első körben e-mailben érdeklődni, körülbelül csak egy bő hét elteltével telefonon - tanácsolják.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek