Amazon 
Megjelent: 2 éve

A termékértékelés titkai az Amazonon

Akár meglévő Amazon wholesale üzleted van, akár csak most tervezed, hogy te is belevágsz, van egy olyan pont, amellyel mindenképpen foglalkoznod kell: ez pedig nem más, mint a lehetőség szerint minél több és minél pozitívabb termékértékelések begyűjtése.

Az a rossz hír, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű. Az Amazon kifejezetten szigorú a termékértékelések terén, aminek az az oka, hogy minél jobban szeretnék megőrizni ezen a téren is a tiszta játszmát és elkerülni a hamis véleményeket. Az ezzel való visszaélések elkerülése érdekében pedig nagymértékben visszanyesték a lehetőségeidet a vélemények begyűjtése terén.

Természetesen nem ez az egyetlen dolog, amire nagyon figyelned kell, ha sikeres Amazon wholesale üzletet szeretnél, érdemes Szőke Balázs szakértő blogbejegyzéseit olvasni.

Miért fontosak a termékértékelések?

Az egyértelmű, hogy a vásárló számára fontos szempont lehet, amikor egy terméket, illetve egy értékesítőt választ, de ezenfelül még számos tényezőre hatással van. Így például a termékértékelések befolyásolják a konverziót, hatással vannak a kulcsszavak rangsorolására, de függ tőlük a Buy Box jogosultság, és az Amazon’s Choice jelvényt is a nagyszámú és pozitív vélemény eredményeképpen nyerheted el.

Szigorú irányelvek

Az Amazon megszüntette a befolyásolás által gyűjtött termékértékelés lehetőségét, s a vásárlók egyénileg választhatják, hogy küldhetnek-e e-maileket számukra az értékesítők, amelyben a véleményüket tudakolják. Az értékesítőt terheli a felelősség a jogsértésekért, amelyeket aztán az Amazon bírál el. 

Hogyan lehet így termékértékeléseket gyűjteni?

A véleményeket gyűjtő módszerek nem felelnek meg mindenkinek, ezért mindig az adott, konkrét esetben kell dönteni arról, hogy milyen stratégiákat használunk. 

A kézbesítést követően, illetve a szállítási idő lejárta után a „Request a Review” gombot érdemes használni, amellyel hatékonyan növelheted a termékértékelések számát. 

A csillagok használatával is lehetősége van a vásárlóknak értékelni a megvett termékeket, amelynek megvan az az előnye, hogy azok is adnak vele értékelést, akik nem szeretnének időt szánni véleményük hosszas megfogalmazására. Hátránya ennek a lehetőségnek, hogy a kevés csillagról nem tudhatjuk biztosan, miért is kaptuk. Például lehet, hogy a termékkel elégedett volt, de a szállítással vagy a kézbesítéssel nem. 

Tesztelési célokra is adhatsz termékeket, ha egy egész csoportod van, akikkel kapcsolatot építesz, akkor ez jó lehetőséget kínál a pozitív értékelések szerzésére. Ehhez kapcsolódóan, akár közösségeket vagy csoportokat is kereshetsz, akik örülnek termékeidnek, s hajlandóak termékértékeléseket írni cserébe. Akár a nyilvános kívánságlisták használatára is érdemes ösztönöznöd őket.

Fontos, hogy átgondold, milyen negatív vélemények születhetnek abból, ha például nem elég részletes a terméked leírása, vagy nem elég jó minőségűek a róla készült képek. Ahol csak lehet, zárd ki a negatív termékértékelések lehetőségét!

 

  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy közútkezelő meghalt, kettő megsérült az M1-esen történt balesetben

A Magyar Közútkezelő Zrt. egyik munkatársa a helyszínen vesztette életét. Teljes cikk

A szakképzett fiataloknak kedvez a vállalkozások munkaerő-támogatásának kiegészítése

A program kibővítésével a 30 év alattiak után így összesen kilenc hónapig kaphatnak támogatást a vállalkozások. Teljes cikk

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV a következő hetekben

A koszorúkat és virágokat árusító vállalkozások országszerte számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére. Teljes cikk