Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Állásbörze és szakmai gyakorlatok börzéje Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) karrierirodája szerdán rendezi meg Délkelet-Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvényét, a tavaszi állásbörzét - tájékoztatta Rózsa Judit szervező az MTI-t.

images

A tizenhatodik alkalommal meghirdetett állásbörzével párhuzamosan tartják a szakmai gyakorlati helyek börzéjét, amelyen a hallgatók megismerkedhetnek a gyakornoki lehetőségeket kínáló cégek ajánlataival - mondta az iroda munkatársa.

Az állásbörzére kétezer diákot várnak, akik harminc kiállító állásajánlatai közül válogathatnak, gyakornoki helyeket pedig tíz-tizenöt vállalkozás vagy szervezet kínál. A jelentkező cégek profilja alapján az informatikai, a mérnöki, a közgazdász, a jogi és a gyógyszerész végzettségűek lesznek a leginkább keresettek

A rendezvény célja, hogy a gazdálkodó szervezetekkel összefogva segítséget nyújtson a dél-alföldi felsőoktatási intézmények végzős hallgatóinak elhelyezkedéséhez. Az állásbörze azonban jó alkalom a munkaerő-piaci helyzet és a hallgatókkal szemben támasztott igények felmérésére is, ezért nem csupán az utolsóéveseknek érdemes ellátogatniuk a helyszínre - hangsúlyozta a szakember.

A hallgatók a börzét megelőzően szakmai felkészítő programokon, például próbainterjúkon vehetnek részt, s elhangzanak az álláskereséssel, a béralkuval és a kommunikációs technikákkal kapcsolatos előadások is. Az egyetem tanulmányi és információs központjában a hagyományokhoz hűen grafológiai elemzéssel, karrier-tanácsadással és tesztekkel várják a résztvevőket - tudatta a szervező.

A formális találkozók, céges előadások mellett a diákok a Karrier Pizza elnevezésű programokon kötetlenebb módon, néhány finom falat mellett is beszélgethetnek egyes vállalkozások vezetőivel. Ez a program annyira népszerű a kiállítók körében, hogy még csütörtökön is tartanak néhányat - tette hozzá Rózsa Judit.

A szakember elmondta, néhány éve Alma Mater-díjjal jutalmazzák azt a vállalkozást, amely a létszámához viszonyítva a legtöbb SZTE-s hallgatót vette föl az előző esztendőben, az elismerést az állásbörze keretében adják át.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter