Megjelent: 10 éve

Álláskereső szolgáltatás indult az egyik hazai közösségi oldalon

Nagyszabású fejlesztést jelentett be az Origo és a Sanoma Budapest: az iWiW közösségi oldalhoz illeszkedő új alkalmazás 4,4 millió felhasználót ér el, s mind a hirdetők, mind az álláskeresők számára egyedülálló, személyre szabható lehetőségeket kínál.

images

Élesre vált a Profession.hu által fejlesztett iWiW-alkalmazás, amely az álláskeresést teljesen új felületre, egy közösségi oldalra viszi át, s ezzel minden eddiginél kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi az álláskeresést.

- Könnyen belátható, hogy nem csupán egy újabb, sokadik álláskereső portálról van szó. Még csak nem is egyszerű hirdetésről. A felhasználók alapvetően kétféleképpen csoportosítják a dolgokat az interneten manapság: vannak az őket érdeklő témák, és vannak a hirdetések. A Profession.hu alkalmazása, azáltal, hogy beépül az iWiW-profilba, a "fontos dolgok" -csatornán keresztül szól a felhasználókhoz - mondta Gerentsér Imre, a Sanoma Budapest újmédia-divíziójának igazgatója.

Az alkalmazás testre szabhatósága mind hirdetői, mind álláskeresői oldalról precízebb találatokat tesz lehetővé. Az álláskeresések böngészését felváltja az a helyzet, ahol az álláskeresések előre megadott paraméterek alapján házhoz jönnek, méghozzá egy olyan környezetben, amely a felhasználó számára a leginkább releváns. Mivel az alkalmazáson keresztül az adatbázisba feltöltött állásokból akár egy-egy ismerősnek is lehet ajánlani, az álláskereső és az állás "egymásra találása" személyesebbé, gyorsabbá válik.

- Az internetes álláskeresés egyre fontosabbá válik - tette hozzá Gerentsér Imre. - A Szonda-Ipsos felmérése alapján 2008-ban az internetezők 25 százaléka, 2009-ben pedig már a 28 százaléka keresett állást online. Ha ezt összevetjük azzal, hogy a KSH 2009. év végére vonatkozó gyorsjelentése szerint 15-74 éves munkanélküliek száma 445 ezer fő, 43 százalékuk egy éve vagy annál régebben keres állást, könnyen belátható, hogy az alkalmazásnak mekkora a létjogosultsága - emelte ki az igazgató.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter