kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Arccal a megújulás felé - A 12. Personal Hungary Szakkiállítás

Nem csak új helyszín, hanem az elmúlt évek legnagyobb mértékű átalakulása jellemzi a 12. Personal Hungary-t, ahol a HR világának hét szakterületén, hét szakértő garantálja majd a rendezvény kiemelkedő szakmai színvonalát és minőségét. Az eddig is kiemelt fontosságú témakörök mellett az idén fontos szerepet kap a „Corporate Health”, amely a munkahelyi egészségmegőrzés, a biztonságos és egészséges munkavégzés és a munkahelyi jólét témakörében kínál átfogó megoldásokat.

Az immár több mint egy évtizedes múlttal rendelkező Szakkiállítás mind megjelenésében, mind az itt elhangzó témák kapcsán számos olyan újdonságot szolgáltat, ami eddig nem volt jelen a Personal Hungary életében.

Vadonatúj helyszín

A professzionális megjelenést biztosító Millenáris „B” épületében a látogatók Meetingpointok, pódiumbeszélgetések és szakmai előadások keretében kaphatnak betekintést a HR területét érintő legfontosabb változásokról, a VIP Lounge-ban pedig kerekasztal-beszélgetések, inspiráló interaktív előadások várják a vezetőket, szakértőket és döntéshozókat.

A szakértők

A helyszín mellett a Personal Hungary legnagyobb újdonsága mégis az, hogy a HR világát hét területre felosztva – s ezáltal a HR minden fontos szegmensét lefedve –, ezen területek egy-egy szakértője dolgozik azon, hogy a jelenleg legaktuálisabb témák, a legfontosabb kérdések és a legizgalmasabb előadók kerüljenek a középpontba.

1. A hét szakértői terület egyike a „Bérezés, Juttatások, Ösztönzőrendszerek”. Ide tartozik minden, ami kompenzációval, juttatásokkal, cafeteriával és bérezéssel kapcsolatos, ugyanakkor nem csak egyedi kérdéseket érintően, hanem átfogó stratégiai szemlélettel, a versenyelőnyök megszerzésére és megtartására koncentrálva. A téma szakértője Fata László lesz. László a Cafeteria Trend magazin szakértője, aki az elmúlt 10 évben, több mint 70 000 munkavállaló juttatási rendszerének kialakításában működött közre.

Fotó: Végel Dániel, A képen a PH szakértői és szervezői csapata
Lipcsei András, Német Gábor, dr. Fodor T. Gábor, Szabó Zsófia, Nagy Andrea,

Réh Ágnes, Fata László, Vendler Balázs, Horváth Emil


2. A „Szervezetfejlesztés, Képzésfejlesztés” témaköre felöleli a koncepcionális fejlesztést és a szervezetfejlesztést. Szó esik majd a különböző módszertanokról, legyen az akár tréning, coaching, facilitált közös munka, külső vagy belső erőforrást használó fejlesztés. Ezen kívül választ kapunk arra, hogy miként érhetjük el azt, hogy szervezetünk minden fontos kompetenciával rendelkezzen és a közös fejlődés a mindennapok gyakorlatává váljon. A téma szakértője Nagy Andrea, aki 15 éve foglalkozik a vállalati HR, a vezetés és a fejlesztés témaköreivel, a HR Cafe és a JAM Magazin főszerkesztője, a Parrish & Crawler International szakmai igazgatója.

3. A „HR Informatika” szakértői területe felölel majd minden olyan témát, amelyben az online világ, az informatikai eszközök és a HR találkozik. Legyen szó, akár egy vállalatirányítási rendszer HR szegmenséről, egy gamification megoldásról vagy akár egy dolgozói önkiszolgáló felületről. A téma szakértője Vendler Balázs, aki a kommunikáció és az informatika szakértője, a Games for Business alapítója. Rendszeresen publikál és ad elő a témában, hogy a szervezetek és a HR világ számára is könnyebbé tegye az útkeresést a jövőbe.

4. Természetesen elmaradhatatlan a „Toborzás, Kiválasztás”. Stratégiai fontosságúnak tekinthető az, hogy képesek vagyunk-e meghatározni kire vagy kikre van szükségünk, s ezeket a jelölteket fel is tudjuk kutatni. De nem csupán a felkutatásuk tartozik ebbe a témakörbe: a kiválasztási csatornától a toborzási módszertanokon át, a szűrési eszközön keresztül a fejlesztésig minden témát érinteni fogunk. A témakör avatott szakértője Lipcsei András. András több mint 25 éve a menedzsment és a HR világ jeles képviselője, szakértője, a Joint Venture Szövetség HR munkabizottságának elnöke, öt éve az interim üzletág szereplője és közel 25 éve a Dr. Pendl & Dr. Piswanger ügyvezető igazgatója.

5. Az utóbbi években a változások egyre gyakoribbak és hangsúlyosabbak. Ehhez természetesen a HR-nek is alkalmazkodnia kell, így a hét témakör között külön helyet kap a „Változásmenedzsment”. Be kell látnunk, hogy a szervezetek élete már nem az egyszeri változásokról szól, hanem sokkal inkább arról, hogy milyen módon tudnak alkalmazkodni a folyamatos változásokhoz, és olyan működésmódot felállítani, ahol ez nem jelent nehézséget. A téma szakérője Szabó Zsófia, aki 20 éve döntött úgy, hogy a vezetés-szervezés témaköre mellett teszi le a voksát, hogy Magyarországon és Angliában minden szükséges ismeretet megszerezve, olyan coach és tréner legyen belőle, aki neve hallatán a változásmenedzsment biztosan eszünkbe jut. Zsófi az Ascon Consulting ügyvezető partnereként, több mint négy éve az integrált változásmenedzsmentet tűzte zászlójára.

6. A „Munkajog, Munkaügy” kérdése is elmaradhatatlan és fontos témaköre a HR napi feladatainak. Nem kérdés, hogy a munkajog és a HR kapcsolata meglehetősen szoros, így e két terület együttműködése a hatékonyság szempontjából nélkülözhetetlen. Miként lehetünk naprakészek ezen a területen? Mit kell tudnunk HR-esként, mire kell felkészítenünk a szervezetet és a vezetőket? A téma szakértője dr. Fodor T. Gábor, aki korábban a Munkaügyi Minisztérium szakértőjeként dolgozott, emellett 10. éve vezeti saját irodáját, mely Magyarország legnagyobb létszámú munkajogi irodája. Gábor rendszeresen ír szakcikkeket és tart előadásokat, amelyek jellemzője a kiemelkedő szakmaiság és az érthetőség.

7. Hazánkban 2015-ben először kap kiemelt nyilvánosságot a „Corporate Health”. A vállalati egészségmegőrzés, a biztonságos munkavégzés és a munkahelyi jóllét témakörei kapcsolódnak ehhez a területhez. Mindez tartalmaz olyan témaköröket, amelyek kötelező előírásoknak való megfelelést jelentenek és rengeteg olyan lehetőséget, amely valós versenyelőny a vállalatok számára. A témakör szakértője Horváth Emil, aki 14 éve dolgozik egészségfejlesztőként. Emil a stresszoldó tréning program megalkotója, trénere, diplomás egészségtan tanár és diplomás vállalati egészségfejlesztő, autogén tréner, aki általában magával ragadja hallgatóságát.

Ez a héttagú szakmai csapat dolgozik azon, hogy a kívül belül megújuló rendezvény idén Önnek is felejthetetlen élmény legyen.

A felmérés

Az idei évet a Personal Hungary csapata egy felméréssel kezdte, amelynek kérdéseire közel 160 gyakorló HR-es küldte el válaszait. A kitöltőket a szervezők megkérdezték arról, hogy mely témákat tartják fontosnak az idei esztendőben, hogy milyen szakembereket hallanának szívesen, milyen javaslataik vannak. Az eredményekről, a tervekről és részletekről rövidesen beszámolunk.

Addig is foglalja le Ön is a naptárában, mert várjuk Önt megújult szakmai tartalommal 2015. november 11-12-én a Millenáris „B” épületében!

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
L-Soft Bérszámfejtés GDPR szolgáltatással

Miért éri meg kiszervezni hozzánk a bérszámfejtésedet? Nem tudod tartani a határidőket? A bérszámfejtő csapatban folyamatos a fluktuáció, ami... Teljes cikk

Felértékelődő értékesítők: verseny indult a legjobbakért

A nehéz gazdasági helyzet miatti nyomás hatására felértékelődik az értékesítők szerepe a vállalatoknál. A turbulens gazdasági helyzetre a cégek... Teljes cikk

Így alakult a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés 2024 első harmadában

A munkaerőpiac állandóan formálódó közeg, amelynek változásai a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területére is kihatnak. Az év első... Teljes cikk