Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Átadták a Claas Hungária Kft. fejlesztési központját

Fejlesztési központot adtak át a Claas Hungária Kft. törökszentmiklósi gyárában a mezőgazdasági gépeket gyártó cég kutató-fejlesztő tevékenységének bővítésére kedden.

images

A magyar kormány és az Európai Unió 354 millió forintos támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósult több mint 1 milliárd forint értékű projekt lehetőséget adott kísérleti mérnökök, konstruktőrök felvételére, valamint a munkához szükséges speciális eszközök beszerzésére is. A beruházással a Claas a törökszentmiklósi központot európai jelentőségűvé fejlesztette.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átadási ünnepségen hangoztatta: a fejlesztési centrum létrehozásával és a kapcsolódó beruházásokkal a Claas cég olyan modellt valósított meg, amelyet nemcsak az agráriumban, hanem az egész magyar gazdaságban alkalmazni szeretnénk.

Hozzátette: a Kárpát-medencére úgy tekintenek, mint Európa fejlesztési centrumára, ahol szorgalmas, magasan képzett és új ismeretekre nyitott munkaerő várja a befektetőket.

A magyar mezőgazdaság versenyképessége nagyrészt a technikai-technológiai megújuláson múlik - hangsúlyozta a tárcavezető. Magyarországon az agrártermeléshez használt gépek és berendezések átlagos életkora 10-15 év, a géppark korszerűsítése tehát piaci szükségszerűség - tette hozzá.

A kormány és az Európai Unió ennek érdekében támogatta a Claas projektjeit. Az egyik a most elkészült fejlesztési központ, illetve folyamatban van egy 2011-ben indult másik projekt is, amely komplex technológiai fejlesztést és foglalkoztatás-bővítést is lehetővé tesz. Ez a közel 2,8 milliárd forint összköltségű projekt 731 millió forint támogatáshoz jutott, és 2013-ra készül el.

Az utóbbi projektről Andreas Szakácsi ügyvezető elmondta: ennek a keretében újjászervezik a logisztikai folyamatokat, új gyártócsarnokot és raktárat építenek. Megnövelik a festőkapacitást, új lemezvágó- és hajlító gépet, továbbá robothegesztő gépet szereznek be. A projekt 51 dolgozó, elsősorban hegesztő, szerelő és festő szakmunkás felvételét teszi lehetővé.

A Claas 1997-ben vásárolta meg a magyar üzemet Törökszentmiklóson, az ország keleti részén. A Claas Hungária Kft. 100 százalékban a CLAAS csoport leányvállalata. A 600 ember foglalkoztató, évi 30 milliárd forintot meghaladó árbevételű cég vágóasztalokat, fűkaszákat, kiegészítőket és szerszámokat gyárt önjáró mezőgazdasági gépekhez, például a kombájnokhoz és traktorokhoz.

A 100 éves gyártási tapasztalattal rendelkező társaság a most létrehozott tervező- és termelőkapacitással képessé vált évi közel 10 ezer vágóasztal és ferdefelhordó tervezésére és gyártására, amelyeket közvetlen vasúti kapcsolatával a világ bármely pontjára el tud juttatni.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk