Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Az Olimpia után lemond a BBC vezérigazgatója

Mark Thompson, a BBC brit közszolgálati médiatársaság vezérigazgatója hétfőn megerősítette, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok után lemond posztjáról - adta hírül a BBC honlapja.

Az 54 éves Thompson-t 2004-ben nevezték ki a BBC élére, s csaknem nyolc évig töltötte be a vezérigazgatói pozíciót, amellyel az 1970-es évek óta a leghosszabb ideig állt a brit műsorszolgáltató élén. Vezérigazgatóként ő felelt a BBC teljes szolgáltatásában - a rádió, a televízió és a weboldal - világszerte dolgozó mintegy 20 ezer alkalmazottért. A pozícióra esélyesek közt található a többi közt Helen Boaden hírigazgató, és Caroline Thomson, a BBC egyik vezető beosztású munkatársa; személyükben először állhat nő a műsorszolgáltató élén. A sikeres pályázó azonban kisebb fizetésre számíthat Thompson 671 ezer fontos fizetésénél, mivel kilátásba helyezték a felsővezetők bérének hosszú távú csökkentését.

Thompson távozásának pontos időpontja nem ismert, mindössze annyit tudni, hogy a 2012-es londoni olimpia és II. Erzsébet brit királynő beiktatásának jubileumi ünnepsége után fog lemondani. Lord Patten, a brit közszolgálati médiatársaságot irányító testület (BBC Trust) elnöke közleményében úgy fogalmazott, hogy a vezérigazgató "kiemelkedő" vezető volt, aki traumatikus időszakban vette át a BBC vezetését, s ezt követően minőségi munkával növelte a vállalat hírnevét, illetve nagy hangsúlyt fektetett a műsorszolgáltató digitális jövőjére. Thompson munkássága alatt a BBC több száz alkalmazottjától vált meg, és csökkentette internetes, valamint magazinműsorokkal összefüggő működését.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter