kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

Az elektromos garázskapu típusai és előnyei

Egy elektromos garázskapu egyszerre kényelmes és praktikus megoldás is lehet, ha szeretnénk tenni a gépkocsink biztonságáért és óvni az időjárási viszontagságoktól. A régebbi típusú, kézzel működtethető darabok már lassan elavultnak számítanak.

elektromos garázskapu-

Az elektromos garázskapu működtetése nem igényel semmilyen erőkifejtést, távolról is irányítható, a működése halk és a hőszigetelő képessége is jobb a régebbi darabokkal összevetve. Milyen típusai léteznek és miért éri meg nekünk is beruházni egy ilyen szerkezetbe?

Az elektromos garázskapu típusai

Alapvetően két típust különböztetünk meg: az úgynevezett billenő és szekcionált garázskapukat. A különbség közöttük elsősorban működési mechanizmusokban rejlik.

A billenő garázskapu egyetlen táblából áll. Ezt a típust akkor ajánlott választani, ha a garázst első sorban autó tárolására kívánjuk használni. A működéséhez ugyanis szükség van valamennyire térre. Zárt állapotban függőlegesen áll, majd az egész kapu egyben „billen át” a nyitott állapotban felvett vízszintes pozícióba. A művelethez egyfelől a garázs előtt, illetve garázs mennyezetén is szükséges helyet biztosítani.

A szekcionált garázskapu több lapból áll, nyitásnál – zárásnál ezeket a lapokat egy redőnyhöz hasonlóan hajtogatja fel a motor. Ennek köszönhetően a helyigénye minimális, valamint nagyon jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ugyanis a kis lapok pontosan illeszkednek egymásba és a garázsajtóba is.

Milyen szempontokra érdemes figyelnünk a garázskapu kiválasztásánál?

A vagyontárgyaink és a testi épségünk védelme egyaránt fontos. Utóbbi szempontból jelentős az ujjbecsípődés elleni, illetve az egyéb védelmi mechanizmusok. A biztonságért pedig a különböző reteszek felelősek, amelyek hatékony védelmet biztosítanak betörések ellen.

A védelmet egy áramszünet esetén is garantálja a legtöbb gyártó. Fontos továbbá, hogy sok garázskapu rendelkezik ilyen helyzetre egy kézzel nyitható zárral, amellyel áramkimaradás esetén kézzel is lehet működtetni az elektromos garázskaput.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek