Megjelent: 7 éve

Bérkompenzáció: kórházak, neves cégek a listán

Egészségügyi intézmények, Volán-társaságok, neves cégek sora kért bérkompenzációt, hogy biztosítani tudják dolgozóiknak az elvárt béremelést, mert saját erőből az 5 százalékos növekedést sem tudják kigazdálkodni - tudatja a Népszabadság.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a bérkompenzációs pályázatán nyertes cégek listáját a kormány honlapján, amelyen számos kórház szerepel. A legtöbb támogatást azonban a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház kapta, összesen csaknem 123 millió forintot.

A közösségi közlekedést biztosító társaságok is kénytelenek voltak állami támogatásra pályázni. A Volán-társaságok 9 és 29 millió forint közti összeget szereztek a béremelésekre. A MÁV Ingatlankezelő Kft. 52,5 milliót kapott.

A versenyszféra szereplői közül a Zollner Elektronik Gyártó Kft. távozott a a legnagyobb összeggel (101,3 millió forinttal) a kasszától. A Pápai Hús 1913 Kft. 57 millió forintot, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. 56,5 millió forintot nyert el. A Co-op élelmiszerlánc két tagja, a Jász-nagykun-Szolnok és a Vas megyei együttesen 40 milliós összeghez jutott.

Az NGM tájékoztatása szerint 4094 pályázatot fogadtak be, ebből 4006 pályázat között osztottak szét 5,61 milliárd forintot, ami több mint 124 ezer munkavállaló bérének emelését támogatta.

Népszabadság

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter