Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Bevásárlóközpont-építési láz Európában

Jelenleg 11,9 millió négyzetméternyi bevásárlóközpont épül Európában, 50 százalékkal több, mint 2012-ben - közölte saját kutatási adatai alapján a CBRE ingatlan tanácsadó.

images

A bevásárlóközpont-fejlesztések leginkább a felzárkózó piacokra koncentrálódnak, 74 százalékuk Európa keleti felére esik.

A tavalyi évhez hasonlóan Törökország a legaktívabb, 3,7 millió négyzetméterrel. Isztambulban ma 37 bevásárlóközpont épül, amelyek közül a legnagyobb az Axis Eyüp AVM 150 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területtel. Összehasonlításul: a Westend 49 ezer négyzetméter, a legnagyobb magyar központ, az Arena Plaza pedig 66 ezer négyzetméteres.

Európa második legaktívabb piaca az orosz, 2,8 millió négyzetméterrel. Jelentős építkezéseknek ad otthont Ukrajna (790 ezer), Lengyelország (750 ezer), Olaszország (665 ezer) és Franciaország (648 ezer négyzetméterrel).

Európa-szerte mintegy 100, összesen 3,4 millió négyzetméternyi új bevásárlóközpont nyitott meg 2012-ben, Spanyolországgal és Törökországgal az élen.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter