Megjelent: 11 éve

Bezár az abonyi gyár, közel négyszáz embert bocsátanak el

Abonyban egy közel négyszáz főt foglalkoztató üzemben állították le a termelést, jelenleg is zajlik a gyártósorok elszállítása. Az elektromos kábelkötegek összszerelését végző üzem dolgozói felmondási idejüket töltik, írja a Világgazdaság.

A Világgazdaság utánajárt, hogy vajon miért kellett bezárni az elektromos kábelkötegek összszerelését végző üzemet. A lap egy volt munkavállalót kérdezett meg, aki elmondta, hogy voltak pár napos leállások ősztől, de még februárben sem gondolták, hogy elküldik az összes munkavállalót. Főként, hogy fűtéskorszerűsítést is végeztek tavaly év végén az üzemben, amely több, mint tízmillió forintba került.

"A CAR-O-LINE Partners kft.-nél közel négyszáz főt érint a termelés leállása" - tájékoztatták a szoljon.hu-t Győri László és Tajthi György, a cég ügyvezetői. "A termelés leállítására azért került sor, mert a megrendelőnk gazdasági érdekekre hivatkozva külföldre telepítette a gyártását. Június 5-én volt az utolsó termelési nap, a dolgozóink jelenleg felmentési idejüket töltik, melynek időtartama változó."

"A törvényben meghatározott végkielégítést mindenki megkapta, azt az utolsó munkanapon át is utalták a dolgozók számlájára. A cégnek nincs köztartozása, nincs tartozása sem a dolgozók, sem a szolgáltató, sem pedig az alvállalkozók felé. A munkavállalók betanított munkát végeztek, ha lejár a felmentési idejük utána jelentkezhetnek a munkaügyi központba, bár a magyar jogszabályok lehetővé teszik, hogy elhelyezkedjenek akár a felmondási idő alatt is."

"A gyártósorok szállítása jelenleg is folyamatban van, azokat a tulajdonos a külföldi telephelyre viszi át. A dolgozóink még a legutolsó munkanapon is tisztességesen dolgoztak, szeretnénk nekik ezúton is megköszönni a becsületes munkavégzést."

Mivel tart a felmondási idejük, a dolgozók még sem a munkaügyi központban, sem az abonyi polgármesteri hivatal szociális osztályánnem jelentkeztek. A regionális munkaügyi központhoz a munkáltató bejelentette a csoportos létszámleépítési szándékot, írja a Világgazdaság.

Abonynak is, mint minden más hasonló méretű településnek érthető módon nagy érvágás egy többszáz embert foglalkoztató üzem bezárása.

Világgazdaság/szoljon.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk