Megjelent: 16 éve

Dr. Segesváry Gábor, a Zwack Unicum Nyrt. HR vezetője

Dr. Segesváry Gábor 1996 óta dolgozik a Zwack Unicum Nyrt.-nél, ahol először oktatási menedzser volt, majd 1998. április elseje óta humánpolitikai igazgatóként látja el feladatait.

1955-ben Budapesten született. Az ELTE Ságvári Endre (ma Trefort Ágoston) Gyakorló Iskolájában érettségizett 1973-ban, vegyészmérnöki diplomáját a BME Vegyészmérnöki Karán (élelmiszeripari ágazaton) 1978-ban, egyetemi doktori fokozatát (dr. techn.) analitikai kémiából ugyancsak a BME-n, 1985-ben szerezte.

Az egyetem elvégzése után a BME Általános és Analitikai Kémiai Tanszék Radioanalitikai Csoportjában kezdett dolgozni, és itt volt egyetemi oktató 15 éven át.

1991-től az egyetemi munkával párhuzamosan egyéni vállalkozóként számítástechnikai alapismereteket, valamint alkalmazásokat tanított középiskolában, illetve vállalatoknál és intézményeknél, így például a Zwack Csoportnál és a Miniszterelnöki Hivatalban.

1994. májusában jelentõs váltásra szánta el magát, és az OTP Bank Rt. Oktatási Központjában lett fõmunkatárs. Itt sokat tanult és tapasztalt, két jelentõs (összesen másfél éves) projektben dolgozott együtt a USAID (az amerikai kormány fejlesztési szervezete) szakértõivel.

Jelenlegi munkahelyén, a Zwack Unicum Nyrt.-nél 1996. augusztus 1. óta dolgozik. Először oktatási menedzser volt, s e beosztásban feladatai közé tartozott a teljes vállalati képzés kialakítása, szervezése, különös tekintettel a kereskedelmi csapat fejlesztésére. Emellett karriertervezéssel foglalkozott, illetve csoportos létszám-leépítési projekteket irányított, közöttük a legjelentősebb egy kilencvenfős, a vidéki telephelyekre kiterjedő folyamat volt.

1998. április 1-je óta a cég humánpolitikai tevékenységét irányítja, humánpolitikai igazgató. Felelősségi körébe tartozik valamennyi humán erőforrással kapcsolatos terület, így a toborzás és kiválasztás, személyzetfejlesztés, szervezetfejlesztés, a vállalati kultúra fejlesztése, kompenzációs politika, belső kommunikáció, munkaügy, bérszámfejtés. Kinevezésétől fogva tagja a vállalat felső vezetésének.

Ebben az időszakban - az állandó feladatok elvégzése és a tevékenység folyamatos fejlesztése mellett - irányításával a Társaság végrehajtott egy hároméves szervezetfejlesztési programot, bevezetett - sok egyéb mellett - egy kompetencia alapú teljesítményértékelési rendszert, egy dolgozói elégedettségmérési rendszert, egy cafeteria rendszert, valamint elnyert egy jelentős összegű képzési pályázatot. Különösen fontos feladatot jelentett a nagyobb vállalati struktúraváltással (zöldmezős beruházás miatti gyárösszevonás, a kereskedelmi működés központosítása, stb.) járó csoportos létszámcsökkentések emberséges végrehajtása.

A hétköznapi tevékenység mellett szakmai téren különösen érdekli a tudásmenedzsment, azon belül is kiemelten a szakmai közösségek szerepe. Ebben a témakörben oktatóként működik közre a KPMG-BME Akadémia képzéseiben. Regisztrált közigazgatási oktató.

Rendszeresen tart előadásokat szakmai rendezvényeken, így az Országos Humánpolitikai Egyesület és a Figyelő konferenciáján, szervezetfejlesztési és minőségügyi konferencián. Utóbbin elhangzott előadását publikálta "A humánpolitika és a minőség néhány összefüggése" címmel a Magyar Minőség című folyóiratban. Több tárgyban kérte már a véleményét a Világgazdaság, a Népszabadság, a Figyelő, a Személyügyi Hírlevél, A Munkaadó Lapja, a Munkaügyi Szemle.

Nem szakadt meg a kapcsolata a felsőoktatással sem. A humánpolitika tárgykörében fogad gyakornokokat, külső konzulens szakdolgozatoknál, tartott előadásokat a Zwack Unicum Nyrt. gyakorlatáról a BGF-en, valamint a Corvinus Egyetemen. Eredeti szakmájához és jelenlegi munkahelyéhez kötődően tart előadást a szeszkultúráról a BME-n, államvizsga bizottsági tag a Corvinus Egyetemen az erjedésipari szakterületen.

Nős, egy gyermek édesapja. Fia végzős a BGF Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Karán, valamint szakképzett mixer.

Kevés szabadidejét a kultúra tölti ki, olvas, színházba jár, komolyzenét hallgat. Utóbbihoz kapcsolódik a hobbija is, komolyzenei CD-ket gyűjt, illetve fejleszti HiFi rendszerét. Ezen túl érdekli az italkultúra, a különleges italok, azok története.

"Az a szeretet, amit nem mutatunk ki, az nincs." - vallja Dr. Segesváry Gábor, aki szerint ez a mottó az általános érvénye mellett, a vállalati működésben, különösen a vezetők számára is nagyon fontos.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk