Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Eddig ezermilliárdot küldött az unió foglalkoztatásra és felnőttképzésre

Az európai uniós csatlakozás óta eltelt 10 év alatt a foglalkoztatási és felnőttképzési szakterületen csaknem 900 ezer embert érintően több mint 1000 milliárd forint uniós társfinanszírozású forrást használtak fel eddig az állami, civil, érdekképviseleti szervezetek és vállalkozások Magyarországon - közölte a Miniszterelnökség fejlesztési sajtóosztálya.

images

images

A sajtóosztály tájékoztatása szerint 2004 és 2006 között a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program, a Regionális Operatív Programok, az EQUAL Közösségi Kezdeményezés, valamint 2007 és 2013 között a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében foglalkoztatási célokra 293 milliárd uniós forrást fizettek ki, a szak- és felnőttképzés fejlesztéseire pedig 207,8 milliárd forintot.

Az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az EQUAL kísérleti foglalkoztatási program kereteiből összesen 116,79 milliárd forintot használtak fel, míg a TÁMOP-ból eddig már 353,3 milliárd forint kifizetése történt meg.

A TIOP-ból 30,74 milliárd forint szakképzési és foglalkoztatási célú beruházási forrást használtak fel ténylegesen. Ezenkívül további, közel 150 milliárd forintnyi támogatás kifizetésére van lehetőség a jelenlegi programozási időszak lezárásáig, a megvalósítás alatt álló fejlesztési programokban.
A programokban több mint 800 ezren vettek részt: mintegy félmillióan a foglalkoztatási programokban, és mintegy 310 ezren a szak- és felnőttképzési programokban.

A Miniszterelnökség fejlesztési sajtóosztálya kiemeli, hogy a különböző gazdaságfejlesztési programok keretében is rendelkezésre álltak foglalkoztatást támogató források. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében 2004 és 2006 között csaknem 37 ezer munkahelyet hoztak létre vagy őriztek meg, ami kétharmadával meghaladja az eredeti GVOP-célértéket. A kifizetések összege 147,7 milliárd forint volt.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében 2007-2013-ban a tavalyi év végéig összesen 575,37 milliárd forintot fizettek ki munkahelyteremtésre és megőrzésre, 2014 márciusáig pedig 45 milliárd forintot.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter