Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Egyszerűsített hitellel mentenék meg a munkahelyeket

A Vasas Szakszervezetek Szövetsége (VSZSZ) azt javasolja, hogy a helyi szakszervezetek is ellenjegyezhessék a recesszió miatt meghirdetett egyszerűsített hitelre beadott munkáltatói pályázatokat - mondta Balogh Béla, a VSZSZ országos elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Balogh Béla, a VSZSZ elnöke kifejtette: javaslatukkal egyaránt fordulnak a munkáltatókhoz és az elbírálókhoz, mivel a szakszervezeti aláírás garanciát jelent arra, hogy a hitelre szükség van, és az valóban a munkahelyek megőrzését szolgálja. Az elbírálók számára jelzésértékű lehet, hogy a szakszervezeteknek volt-e lehetőségük a hitelkérelem megerősítésére - tette hozzá.

Balogh Béla elmondta: az utóbbi időben mintegy kétezer munkahely szűnt meg a Vasas Szakszervezet területén működő vállalkozásoknál, elsősorban a járműipari, a járműipari beszállítói és az elektronikai berendezéseket gyártó cégeknél. Az elnök Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszternek az uniós pénzek egyszerűsített pályázati feltételeiről szóló bejelentésére reagált. Eszerint azok is hozzájuthatnak a hitelhez, akik azt nem a termelés bővítéséhez, hanem a munkahelyek megtartásához kérik.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter