Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Együttműködés a határ menti foglalkoztatás érdekében Borsodban

A határ menti foglalkoztatás támogatására megállapodást kötöttek az önkormányzatok, kistérségi társulások, a munkaügyi központ, illetve a kereskedelmi és iparkamara, valamint egy alapítvány képviselői kedden Miskolcon.

A Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások című pályázati felhívásra beadandó pályázati dokumentáció részét képező konzorciumi megállapodást a Borsod megyei önkormányzat, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Abaúj Térségi Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint Sátoraljaújhely önkormányzata, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás, az Edelényi Többcélú Kistérségi Társulás, Gönc önkormányzata és Pácin önkormányzata kötötte.

Ódor Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés elnöke az aláírás alkalmából szólt arról, hogy az egyébként is hátrányos helyzetű térségben a gazdasági válságból eredően most még nagyobb a munkanélküliség, és kevesebb forrás jut az emberek szociális támogatására.

"Meg akarjuk keresni a vállalkozásokat és a lehetőségeket, amelyek munkát adhatnak az embereknek" - hangsúlyozta. Rámutatott: a határ mentén élőknek foglalkoztatási lehetőséget jelent Szlovákia közelsége, ahol a gazdaság jobb mutatókkal rendelkezik. Fontos a tapasztalatcsere, illetve az együttműködési szándék, amely helyben oldhatja meg az elhelyezkedési, foglalkoztatási problémákat.

Hozzátette: több területen már jók a kapcsolatok, és vannak gyakorlati tapasztalatok is. A határ mentéről megindult egyfajta tőkebeáramlás, például az ingatlanpiac és bizonyos szolgáltatások területén, sőt az útépítés és erdőgazdálkodás ágazatában is vannak eredmények.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter