Megjelent: 13 éve

Ellenzi a Fidesz a képviselők egymilliós fizetését

Több hét után most először reagált hivatalosan a Fidesz a kormányfő azon javaslataira, amelyet a közélet megtisztítását hivatottak célozni. Az eddigi ötpárti tárgyalásokon ugyanis nem derült ki, támogatja-e a nagyobbik ellenzéki párt a köztisztasági csomag egyes elemeit - tudatja a Magyar Rádió.

Mint az ismeretes, a miniszterelnök javaslata nyomán a kormány és az MSZP két képviselője nyújtotta be október elején azt a törvénymódosítást, amely a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséget, a pártfinanszírozást, a közpénzekből nyújtott támogatásokat és az állami vezetők javadalmazását, valamint a képviselői juttatásokat kívánja rendezni.

Répássy Róbert frakcióigazgató a Magyar Rádiónak nyilatkozva elmondta, négy javaslatról támogatják a további vitát, a képviselők illetményének megháromszorozásáról szólót azonban elfogadhatatlannak tartják. A szocialista párt javaslata szerint a képviselők fizetése egymillió forint fölé emelkedne, ez azonban az országos reálbér csökkenés idején kifejezetten erkölcstelen volna.

Úgy néz ki, az illetményemelésre mondott nem - a dolgok mostani állása szerint - a polgármesteri összeférhetetlenséget szigorító terveket is megtorpedózza, a kormánypártok ezt ugyanis a tiszteletdíjjal azonos javaslatban módosítanák. Szó van róla ugyan, hogy az MSZP-s polgármesterek kérésére az összeférhetetlenséget külön közjogi egyeztetésen tárgyalják, konkrét lépést azonban ez ügyben még nem tettek.

Noha a pártfinanszírozás átalakítási terveiről a Fidesz elvileg hajlandó tovább tárgyalni, a törvényes párttámogatási keret megemelését nem támogatják. Helyette a politikai reklámokat tiltanák be, ezt viszont a koalíciós partnerek nem fogadják el. Így könnyen megeshet, hogy csak abban a három javaslatban születik majd megegyezés, amelyeket a kormánypártok egymaguk is el tudnának fogadni - mutat rá a Magyar Rádió.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter