kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Előzze meg, hogy elkóboroljon kedvence: szereljen fel kutyapásztort!

A kutyára általában családtagként szokás tekinteni. A blökikben azonban komoly kalandvágy lakozik, és képesek megtalálni a legkisebb rést is egy kerítésen, hogy felfedezhessék a környéket.

Előzze meg, hogy elkóboroljon kedvence: szereljen fel kutyapásztort!-

Létezik egy módszer, amivel megelőzhető a baj

Az elkóborolt kutyák egy része hazatalál, egy részük azonban sajnos nem. A nyílt utcán bárki befoghatja őket, de akár sajnálatos baleset áldozatai is lehetnek. Sőt, a blökik adott esetben károkat is okozhatnak másoknak, akár akaratukon kívül is. Éppen ezért célszerű törekedni arra, hogy ne tudjanak elszökni az ebek semmiképp sem, ráadásul erre törvény is kötelezi az állattartókat.

Erre kínál remek megoldást az a szerkezet, amivel a haszonállatok mozgását is kordában szokták tartani: ez pedig a villanypásztor, amelyet lehet alkalmazni kutyák esetében is. A termék az AnivetDirect webshopjában is kapható.

A kutyapásztoroknál arra kell ügyelni, hogy az állatokat érő ingerület erőssége és típusa megfelelően legyen kiválasztva. Fontos még a képzési folyamat is, ami a négylábúak biztonságát és jóllétét egyaránt szolgálja.

Amit az elektromos kutyapásztorok kapcsán tudni kell

Az elektromos kutyapásztoroknak több fajtája is létezik. A láthatatlan verziók célja, hogy meggátolják, hogy elhagyjon egy adott területet az eb. A kutyus kap egy olyan nyakörvet, amelyben van egy speciális érzékelő. Ez jelez, amennyiben a házőrző túlságosan megközelíteni a terület határát. A kellemetlen impulzus következtében vissza is fordul a kutya, így tulajdonképpen lehetetlenné válik, hogy elszökjön.

Amennyiben mezőgazdasági villanypásztorral szeretnénk egy blöki elcsatangolását megakadályozni, akkor fontos, hogy más eszközzel is igyekezzünk gondoskodni az eb adott területen belül tartásáról. Ezek a jószágok ugyanis nagyon okosak, és néhány áramütés után általában megtalálják, hogy hogyan tudnak úgy átmászni, átugorni a kerítésen, hogy ne csípje őket meg az áram.

Az elektromos kerítés erősségének megválasztása

Fontos, hogy a láthatatlan és a hagyományos kerítés erősségét helyesen válasszuk meg. Figyelembe kell venni számos tényezőt, többek között a kutya méretét, tulajdonságait, temperamentumát és a rendszer típusát is.

Az állatok biztonságát nem szabad szem elől téveszteni, így célszerű az őket érő impulzust csekély szintre szabályozni. A cél az, hogy úgy tántorítsuk el a négylábúakat a szökéstől, hogy közben ne okozzunk nekik komoly fájdalmat.

Erre van szükség egy kutyapásztor telepítéséhez

Az ebek számára kialakított villanypásztor trafók jellemzően nagyon alacsony teljesítményűek. A blökik így nem is fájdalmat, hanem csak egy kellemetlenséget éreznek.

Egy villanypásztor rendszer kiépítéséhez hasonló kutyapásztor telepítése során 2-3 sornyi vezetékre van szükség. Ezenfelül kelleni fog egy trafó, továbbá tartóoszlopokat kell még vásárolni. Ezek elhelyezése során törekedni kell, hogy megfelelően feszüljenek a vezetékek, amelyekben 0,3 és 2 milliamper közötti áramerősség elérése az ideális.

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek