Megjelent: 7 éve

Felszállópálya pályakezdő program - újraértelmeztük a próbaidőt

A Prohuman Diákmunka – Prodiák Iskolaszövetkezet a 321/2013. (VIII. 28.) kormányrendeletre támaszkodva dolgozta ki legújabb szolgáltatását. A rendelet alapján 2014-től a végzős diákok diákigazolványuk érvényességéig, azaz október 31-ig diákként foglalkoztathatók.

Ez a szabályváltozás egy több éve hibásan működő gyakorlatot szüntetett meg, mivel korábban még azok a diákok sem voltak jogilag rendezett státuszban, akik a felsőoktatásban vagy a szakképzésben folytattak tanulmányokat. Így több mint 100 000 magáért tenni akaró diák kiszorult a munkaerőpiacról.


Idén közel 120 000 diák kezdte meg az érettségit, és több tízezer diák fejezi be nappali tagozatos tanulmányait. Az ő életükre jelentős hatással lesz a fenti rendelet hatása (legalább átmeneti jelleggel).A Prohuman Diákmunka jelenleg is nagy létszámban foglalkoztat gyakornokokat iskolaszövetkezeti rendszerben, főleg nemzetközi Partnereinél, hiszen egyszerűsége miatt (a szakképzés mellett) a diákmunka egyre népszerűbb módja a fiatal szakember-utánpótlás biztosításának.

Mi eddig is hittünk abban, hogy Partnereink leendő munkatársaikat munka közben ismerhetik meg igazán, azonban a fiatalok kipróbálásának eddig gátat szabtak a szabályok, hiszen korábban a záróvizsgákkal együtt véget ért a diákok jogviszonya is. Így a tanulmányok alatt már megismert és kipróbált tagjaink védőháló nélkül voltak kénytelenek munkahelyet keresni.

Éveken át hangsúlyoztuk a döntéshozóknak, hogy mi tudnánk segíteni a végzősöknek munkahelyet találni – vagy legalább pénzkereset lehetőséget addig, amíg el nem kezdődik a tanév, vagy meg nem találják leendő munkahelyüket.

Fontosnak éreztük, hogy megoldást kínáljunk arra a problémára, hogy a fiatalok több mint 50 százaléka képzés befejezésekor még nem is látott belülről munkahelyet. Ezzel is magyarázható a fiatalok magas, 28 százalék körüli munkanélküliségi mutatója.

S közben egy ISZOSZ-vizsgálatból az is kiderült, hogy az iskolaszövetkezetek tagjainak 14 százaléka ott talál munkahelyet, ahol diákként dolgozott. Ez igazolta elképzelésünket, hogy a Prohuman Diákmunka partnerei szívesen alkalmaznak fiatal pályakezdőket, ha ki tudják őket próbálni. Ha lehetőséget teremtünk számukra arra, hogy a PRÓBAIDŐT ne a megszokott módon, hanem – az új szabályozást kihasználva – iskolaszövetkezeti foglalkoztatás keretében értelmezzék.

Ezért óriási előrelépés a tavaly elfogadott szabály. A Felszállópálya Pályakezdő Program próbalehetőséget biztosít minden Megrendelőnek, és minden végzett diáknak. Kipróbálhatják a munkát egymással, megismerkedhetnek egymással. A végzett fiatal egy komolyabb munkát is el tud sajátítani immár teljes munkaidőben, a Megrendelő pedig meggyőződhet a végzettség értékéről.

Mindenki jól jár!

Még az is, akit nem vettek fel, vagy aki még nem talál munkát.

A Prohuman Diákmunka október 31-ig munkatapasztalat szerzési lehetőséget és referenciát biztosít számukra, amivel október 31-e után könnyebben találhatják meg új munkahelyüket.

Olyan cégek kapui nyílhatnak meg a pályakezdők előtt, amelyekről az „utcáról” jelentkezve, egyénileg talán nem is álmodhatnak. S ami szintén fontos: legálisan, szervezett körülmények között, biztonságban, bérük kifizetésére garanciát biztosítva várjuk a végzősöket sokszínű munkalehetőségekkel az ország egész területén.

Jó hír ez a lehetőség a Megrendelőknek is.


Még több diák

vehet részt így a cégek életében, nagyobb létszámot tudunk mi is biztosítani pl. a pénzügyi szektor, a szolgáltató központok, az ügyfélszolgálatok és az idegenforgalom számára. S persze az így biztosított pályakezdő-állomány esetében sem hárul több feladat Partnereinkre. Mindent átvállalunk tőle. Továbbra sem kell hirdetni, jelentkezők közül válogatni, adminisztrálni, munkaügyi feladatokat ellátni, netán elbocsátani és újra kezdeni elölről. A Felszállópálya Pályakezdő Program esetén is csak az igényeket kell megfogalmazni, minden más a Prohuman Diákmunka dolga.

Az új szolgáltatás anyagi előnyei sem elhanyagolhatóak. Minden, diákokat megillető kedvezmény megmarad a végzősök esetén – de a cég nyer azzal is, hogy a 25 év alatti munkavállalója után csak október 31-től indul a kedvezményes SZOCHO számítás, ami újabb megtakarítás a cég számára. További előny, hogy a megrendelőnek ez esetben is elég később kifizetnie a szolgáltatás ellenértékét, mint amikor a Prohuman Diákmunkának bérfizetési kötelezettsége merül fel – ezzel likviditása is javulhat.

Nem kell becsatolni az öveket, hogy velünk együtt emelkedjenek.


Egy szerződés, havi egy számla…

és reményeink szerint sok sikeres pályakezdő – az Önök állományában.

Minden más a mi dolgunk. Ezt kínálja Önöknek a Prohuman Diákmunka új szolgáltatása.


Hagyja maga mögött a felesleges kiadásokat

(járulékok, szervezési és toborzási költségek, kiválasztási költségek, szabadság, létszámkiesés, adminisztráció stb.) a Felszállópálya Pályakezdő Programmal!


Prohuman Diákmunka Felszállópálya Pályakezdő Program

HR Business Class


pályakezdőket alkalmazó vállalkozásoknak és végzősöknek


További információk: www.prodiak.hu
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter