Megjelent: 6 éve

Felszállópálya pályakezdő program - újraértelmeztük a próbaidőt

A Prohuman Diákmunka – Prodiák Iskolaszövetkezet a 321/2013. (VIII. 28.) kormányrendeletre támaszkodva dolgozta ki legújabb szolgáltatását. A rendelet alapján 2014-től a végzős diákok diákigazolványuk érvényességéig, azaz október 31-ig diákként foglalkoztathatók.

Ez a szabályváltozás egy több éve hibásan működő gyakorlatot szüntetett meg, mivel korábban még azok a diákok sem voltak jogilag rendezett státuszban, akik a felsőoktatásban vagy a szakképzésben folytattak tanulmányokat. Így több mint 100 000 magáért tenni akaró diák kiszorult a munkaerőpiacról.


Idén közel 120 000 diák kezdte meg az érettségit, és több tízezer diák fejezi be nappali tagozatos tanulmányait. Az ő életükre jelentős hatással lesz a fenti rendelet hatása (legalább átmeneti jelleggel).A Prohuman Diákmunka jelenleg is nagy létszámban foglalkoztat gyakornokokat iskolaszövetkezeti rendszerben, főleg nemzetközi Partnereinél, hiszen egyszerűsége miatt (a szakképzés mellett) a diákmunka egyre népszerűbb módja a fiatal szakember-utánpótlás biztosításának.

Mi eddig is hittünk abban, hogy Partnereink leendő munkatársaikat munka közben ismerhetik meg igazán, azonban a fiatalok kipróbálásának eddig gátat szabtak a szabályok, hiszen korábban a záróvizsgákkal együtt véget ért a diákok jogviszonya is. Így a tanulmányok alatt már megismert és kipróbált tagjaink védőháló nélkül voltak kénytelenek munkahelyet keresni.

Éveken át hangsúlyoztuk a döntéshozóknak, hogy mi tudnánk segíteni a végzősöknek munkahelyet találni – vagy legalább pénzkereset lehetőséget addig, amíg el nem kezdődik a tanév, vagy meg nem találják leendő munkahelyüket.

Fontosnak éreztük, hogy megoldást kínáljunk arra a problémára, hogy a fiatalok több mint 50 százaléka képzés befejezésekor még nem is látott belülről munkahelyet. Ezzel is magyarázható a fiatalok magas, 28 százalék körüli munkanélküliségi mutatója.

S közben egy ISZOSZ-vizsgálatból az is kiderült, hogy az iskolaszövetkezetek tagjainak 14 százaléka ott talál munkahelyet, ahol diákként dolgozott. Ez igazolta elképzelésünket, hogy a Prohuman Diákmunka partnerei szívesen alkalmaznak fiatal pályakezdőket, ha ki tudják őket próbálni. Ha lehetőséget teremtünk számukra arra, hogy a PRÓBAIDŐT ne a megszokott módon, hanem – az új szabályozást kihasználva – iskolaszövetkezeti foglalkoztatás keretében értelmezzék.

Ezért óriási előrelépés a tavaly elfogadott szabály. A Felszállópálya Pályakezdő Program próbalehetőséget biztosít minden Megrendelőnek, és minden végzett diáknak. Kipróbálhatják a munkát egymással, megismerkedhetnek egymással. A végzett fiatal egy komolyabb munkát is el tud sajátítani immár teljes munkaidőben, a Megrendelő pedig meggyőződhet a végzettség értékéről.

Mindenki jól jár!

Még az is, akit nem vettek fel, vagy aki még nem talál munkát.

A Prohuman Diákmunka október 31-ig munkatapasztalat szerzési lehetőséget és referenciát biztosít számukra, amivel október 31-e után könnyebben találhatják meg új munkahelyüket.

Olyan cégek kapui nyílhatnak meg a pályakezdők előtt, amelyekről az „utcáról” jelentkezve, egyénileg talán nem is álmodhatnak. S ami szintén fontos: legálisan, szervezett körülmények között, biztonságban, bérük kifizetésére garanciát biztosítva várjuk a végzősöket sokszínű munkalehetőségekkel az ország egész területén.

Jó hír ez a lehetőség a Megrendelőknek is.


Még több diák

vehet részt így a cégek életében, nagyobb létszámot tudunk mi is biztosítani pl. a pénzügyi szektor, a szolgáltató központok, az ügyfélszolgálatok és az idegenforgalom számára. S persze az így biztosított pályakezdő-állomány esetében sem hárul több feladat Partnereinkre. Mindent átvállalunk tőle. Továbbra sem kell hirdetni, jelentkezők közül válogatni, adminisztrálni, munkaügyi feladatokat ellátni, netán elbocsátani és újra kezdeni elölről. A Felszállópálya Pályakezdő Program esetén is csak az igényeket kell megfogalmazni, minden más a Prohuman Diákmunka dolga.

Az új szolgáltatás anyagi előnyei sem elhanyagolhatóak. Minden, diákokat megillető kedvezmény megmarad a végzősök esetén – de a cég nyer azzal is, hogy a 25 év alatti munkavállalója után csak október 31-től indul a kedvezményes SZOCHO számítás, ami újabb megtakarítás a cég számára. További előny, hogy a megrendelőnek ez esetben is elég később kifizetnie a szolgáltatás ellenértékét, mint amikor a Prohuman Diákmunkának bérfizetési kötelezettsége merül fel – ezzel likviditása is javulhat.

Nem kell becsatolni az öveket, hogy velünk együtt emelkedjenek.


Egy szerződés, havi egy számla…

és reményeink szerint sok sikeres pályakezdő – az Önök állományában.

Minden más a mi dolgunk. Ezt kínálja Önöknek a Prohuman Diákmunka új szolgáltatása.


Hagyja maga mögött a felesleges kiadásokat

(járulékok, szervezési és toborzási költségek, kiválasztási költségek, szabadság, létszámkiesés, adminisztráció stb.) a Felszállópálya Pályakezdő Programmal!


Prohuman Diákmunka Felszállópálya Pályakezdő Program

HR Business Class


pályakezdőket alkalmazó vállalkozásoknak és végzősöknek


További információk: www.prodiak.hu
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyszerű, mint az egyszeregy: SimpleJob, ami új fejezetet nyit a toborzásban

A koronavírus-járvány második hulláma még jobban a digitális térbe terelte a teljes kiválasztási folyamatot. A toborzók postaládájába özönlő... Teljes cikk

Milyen támogatást adhat egy szoftver a bérszámfejtés részére?

Régen túlléptünk már azon a technikai korszakon, hogy a HR-hez vagy a bérszámfejtéshez kapcsolódó feladatokat részben vagy egészben papíralapon... Teljes cikk

Az outsourcing hatékonysága - hogyan segítheti cégünknek a bérszámfejtés kiszervezése a pandémiás időszakban?

A Covid 19 új irányba terelte a cégek gondolkodását a munkaerő szervezését illetően. Sok esetben szükséges lépésként reorganizálásra kerültek... Teljes cikk