kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Figyelemfelhívó kampány a tehetségek támogatásáért

A tehetségtámogatás fontosságára hívja fel a figyelmet iskolák bejáratánál elhelyezett reklámkapukkal a MOL idén ötéves Új Európa Alapítványa.

Az alapítvány tehetségtámogató programjának célja, hogy anyagi támogatásban részesítse azokat a 10-18 év közötti fiatalokat, akik komoly eredményeket értek el valamilyen sportágban, a művészetek, vagy a tudomány területén, de további fejlődésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati felhívásokat ősszel a művészet és tudomány, tavasszal pedig sport kategóriában hirdetik meg: a rászoruló fiatalok eszközökre vagy útiköltségre nyerhetnek támogatást.

Az alapítvány a fiatalok mellett a velük foglalkozó tanárok, edzők munkáját is elismeri, a MOL Tehetséggondozásért Díjat évente 4 tanárnak és 4 edzőnek adják át - ismertette Bán László, a kuratórium elnöke az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban rendezett sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Hozzátette: az idei jelöléseket december 31-ig várják az alapítvány és a MOL honlapján, az elismeréseket 2012. márciusában adják át.

Az Új Európa Alapítvány célja, hogy a fiatalok "kitörési pontnak", "lehetőségnek" tekintsék az alapítvány támogatását - hangsúlyozta Somlyai Dóra, az alapítvány kurátora, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. Mint mondta, az öt év alatt 600 millió forinttal támogattak több mint 2400 tehetséges fiatalt, valamint legalább 50 ezer gyerek gyógyulásához járult hozzá élmény- és művészetterápiás programok támogatásával.

Az alapítvány támogatta egyebek mellett Szilágyi Áron kardvívó, Bérczes Dávid sakkozó, Felméry Lili balettáncos, Tóth Zsófia triatlonista és ifjabb Tóth Péter gokartversenyző munkáját. Ezen túl évente legalább 30 nonprofit szervezet élmény- és művészetterápiás programjait segítik, melyek krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek gyógyulásához járulnak hozzá.

Az alapítvány internetes keresőket mintázó reklámkapukat állít fel a héten öt budapesti iskola bejáratánál és ehhez kapcsolódva internetes játékot szervez. A kapuknál magukról fotót készítő diákokat és járókelőket játékra hívja az alapítvány a Facebookon az elkövetkező két hétben.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek