Megjelent: 3 éve

Gondban vagy a gyerekszoba berendezésével?

A gyerekszoba kialakítása mindig nagy fejtörést okoz, nem csupán az újdonsült szülőknek, hanem már a rutinos édesanyáknak és édesapáknak is. Több tucat szempontot figyelembe véve kell, hogy kialakítsák a gyermekük lakókörnyezetét, méghozzá úgy, hogy a legifjabb családtagnak is elnyerje a tetszését az új szoba, és persze annak a stílusa.

Míg a csecsemők esetében értelemszerűen csak a szülő határozza meg, hogy milyen elrendezésű és színű legyen a szoba, addig óvodáskortól már ildomos kikérni a gyermek véleményét, már ha nem szeretnél konfliktusba keveredni.

Mire figyelj oda a gyerekszoba kialakításakor?

A CsimpiStore mesehős termékeivel mindent elsöprő győzelmet arathatsz, de hogy idáig eljuss, számos nehéz döntést kell meghoznod, ami rengeteg utánjárással és mérlegeléssel jár.

Először is nem árt szem előtt tartani, hogy a gyerekszoba több funkciót is ellát egyszerre, így jól kell működnie hálószobaként, játszószobaként, nappaliként, edzőteremként, gardróbként és persze vendégszobaként is, így végig kell alaposan gondolni, hogy milyen bútorokra lesz benne szükség. Ahhoz viszont, hogy jó és időtálló bútordarabokat tudj vásárolni, sokszor felül kell írnod a gyermeked preferenciáit.

Ügyelned kell a megfelelő hangulatot sugárzó, minél gyerekbarátabb festék használatára is, valamint nem mehetünk el szó nélkül a padlóburkolat mellett sem. A régen oly nagy népszerűségnek örvendő “faltól falig padlószőnyeg” nemcsak, hogy nem túl higiénikus, de egy botlás esetén elég súlyos horzsolást is tud okozni. A parketta sem biztos, hogy a legjobb választás, hiszen sokszor nyikorog a léptek alatt, ezért talán a legésszerűbb döntés a laminált vagy a vinyl padló lesz.

Ügyelj a részletekre is!

Sokan esnek abba a hibába, hogy elfogy az energia a szín, a padlóburkolat és a bútorok kiválasztása során, és már szemernyi kedvük sem marad arra, hogy odafigyeljenek az apró részletekre.

Pedig mint tudjuk, az adja a szoba sava-borsát, így ha az nincs gondosan összeválogatva, akkor máris borul a szoba harmóniája. Éppen ebből az okból kifolyólag javasoljuk azt, hogy tarts ki, valamint már a legelején tervezd el, hogy mit és hogyan fogsz berendezni, hiszen a szemed előtt heverő checklist támpontot ad neked, és nem veszel el a hirtelen jött ötletek rengetegében.

Ahhoz, hogy minél otthonosabb legyen a gyermeked szobája, ne hagyd le a kiegészítőket sem a listádról, így feltétlenül gondoskodj szőnyegről, lámpáról, éjszakai fényről és természetesen falióráról is!

Nem a te szobád!

A legfontosabb intelmet a végére hagytuk: mivel a gyerekszoba nem a te szobád lesz, így nem kell, hogy a te ízlésednek megfelelő legyen, főleg akkor nem, ha az ütközik a gyermeked ízlésével, aki ennek már hangot is tud adni.

Mivel létfontosságú, hogy a gyermeked jól érezze magát a saját szobájában, ezért feltétlenül fontos, hogy őt is bevond a szoba kialakítási folyamatába! Ne feledd, ez az ő birodalma, jogában áll választani!

  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek