Megjelent: 5 éve

Gyermekkel az irodába - családi nap a BT-nél

A BT (British Telecom) budapesti és debreceni alkalmazottai az őszi szünet első napján, gyermekeikkel együtt érkeztek munkahelyükre. A családi programnak az is célja volt, hogy betekintést adjon a gyermekeknek a munka világába, szüleik munkakörnyezetébe.

A portálunknak eljuttatott közleményben az olvasható, hogy BT irodái egy nemzetközi program keretében évente egy alkalommal megnyitják kapuikat a családok előtt. A "Sons & Daughters to work" ("Hozd magaddal a gyermekeidet az irodába!") program alkalmából a BT-s gyermekek egy izgalmas napot tölthetnek el anya vagy apa munkahelyén. A vállalat önkéntesei számos kreatív és játékos programmal várták a gyerekeket.

A játékos családi program mellett az eseménynek az is célja volt, hogy betekintést adjon a gyermekeknek a munka világába, megnézhessék, hogy milyen környezetben dolgoznak a szüleik, és bemutassa a gyermekeknek, milyen választási lehetőségeik lehetnek a jövőben, valamint inspirálja őket a tanulásban.

A magyar irodák a BT Telepresence technológiájának segítségével élő videokapcsolatot létesítettek a BT stockholmi irodájával, ahol a svéd kollégák és családjaik éppen egy hasonló rendezvényen vettek részt. A magyar és a svéd gyerekek a legmodernebb technológia segítségével a másik ország nyelvén köszöntötték egymást, és megmutathatták egymásnak a helyszínen alkotott "műveiket" (arcfestés, csillámtetkó, gesztenye-bábuk, lufik), majd volt egy kis közös éneklés is.

A cég az elmúlt három-négy évben évente közel kétszáz új munkahelyet teremtett Magyarországon, munkavállalóinak száma a közelmúltban elérte az ezeregyszáz főt. A vállalat budapesti és debreceni irodájában túlnyomórészt fiatal, a családalapítás küszöbén álló munkatársak dolgoznak, akik átlagéletkora 30 év alatt van, és több mint 62 százalékuk nő. A munkavállalók gyermekeinek száma az elmúlt két évben 63 százalékkal növekedett.
- A BT magyarországi szolgáltató központját 2012-ben és az idei évben is ’Családbarát Munkahely’ díjjal jutalmazták annak elismeréséül, hogy a vállalat az elmúlt években globális programjai mellett számos helyi kezdeményezésű családbarát intézkedést valósított meg. A BT-nél kiemelten fontos a munkatársak elégedettsége és elkötelezettsége. Mivel a kisgyermekesek száma dinamikusan növekszik a vállalatnál, ezért az idei tervek között szerepelt szabadidős programok szervezése a családtagok részvételével, melynek a mai nap is egy sikeres része – mondta el Faragó Andor, a BT európai szolgáltató központjának ügyvezetője.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter