Megjelent: 15 éve

Hat napra bezárja spanyolországi gyárát a GM

Az autók iránti kereslet csökkenése miatt hat napra bezárja Zaragoza melletti gyárát a General Motors (GM) - jelentette be a cég szóvivője.

"Szeptemberben egy kétnapos technikai szünet lesz, majd októberben további négy napra állítjuk le a gyárat, hogy a termelés összhangban legyen a kereslettel" - mondta el a szóvivő. A hatnapos leállás azt jelenti, hogy 12 ezerrel csökken a termelés. A Reuters információi szerint további technikai leállásokat nem terveznek arra az esetre, ha tovább esne az autópiac forgalma. Mindezt a szakszervezet egyik képviselője mondta el a hírügynökségnek.

A Zaragoza melletti autógyárban 7500 ember dolgozik, naponta kétezer autót állítanak el, többek között itt készülnek az Opel Corsák is. A tavalyi évben rekordot döntött a termelés a gyárban, 486 ezer autót állítottak elő, melyeknek 90 százaléka exportra ment. Spanyolországban a mostani az első eset, hogy egy autógyárat leállítanak a kereslet csökkenése miatt.

Az adatok szerint az idei év első hét hónapjában 19,2 százalékkal csökkentek az új autó eladások Spanyolországban, a szakemberek szerint ezt még tovább fogja rontani az augusztusra jósolt 40 százalékos visszaesés.

A General Motors ma jelentette be, hogy új motorgyár építéséről ír alá megállapodást Indiában. Az üzem az ország nyugati részén fog felépülni, motorokat és váltókat fognak gyártani. Az erről szóló megállapodást várhatóan csütörtökön írják alá.

Az amerikai autógyár célja, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki a világ egyik leggyorsabban fejlődő autópiacából. Ennek érdekében a jövő héten kezdheti meg termelését a vállalat második indiai autógyára, melyet a tervezett új üzem fog majd ellátni alkatrésszel.

A jövő héten nyíló új gyárban évente 140 ezer autót gyártanak majd, ezzel a cég teljes indiai termelése 225 ezer darabra emelkedik majd. Az új gyár a GM kisautóját fogja gyártani, melytől azt várják, hogy 2010-re megduplázódik a cég piaci részesedése Indiában.
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek